Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Valsts prezidenta uzrunu sestdien noskatījušies aptuveni 271 000 iedzīvotāju

Valsts prezidenta Valda Zatlera uzrunu Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā sestdienas vakarā, kurā viņš paziņoja par lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu, noskatījušies aptuveni 271 000 Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem.

Par provizoriskajiem tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia televīziju auditorijas pētījuma datiem informēja LTV pārstāve Ieviņa Ancena.

Salīdzinājumam, piemēram, aprīlī populārāko pārraidi televīzijā - Latvijas un Čehijas hokeja spēli kanālā TV3 kopumā noskatījās 235 800 jeb 11,3% Latvijas iedzīvotāju. Savukārt marta un februāra skatītāko pārraidi - TV3 veidoto seriālu Ugunsgrēks - aprīlī vērojuši 234 900 jeb 11,2% skatītāju.

Šogad populārākā televīzijas pārraide, pēc TNS Latvia datiem, bija janvārī LTV raidījums Panorāma svētdienās, kuru gada pirmajā mēnesī skatījās vidēji 291 200 jeb 28,7% Latvijas iedzīvotāju. Tāpat populārāks par Zatlera uzrunu šogad bija LTV raidījums de facto, kuru janvārī noskatījās vidēji 287 800 jeb 28,6% iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Valsts prezidents Zatlers 28.maijā rosināja atlaist Saeimu, tā Zatlers paziņoja savā uzrunā tautai LTV tiešraidē.

Savā runā Zatlers uzsvēra, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, ''ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu''. Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

Kā ziņots, prezidenta vēlēšanas notiks 2.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas