Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vanags Ziemassvētkos aicina mācīties dāvināt iejūtību un mīlestību

Dievs Ziemassvētkos dāvināja nevis lietas, bet pats sevi, tādēļ arī cilvēkiem jāmācās dāvināt citiem savu iejūtību un mīlestību, savā Ziemassvētku vēstījumā norāda Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags.

"Ziemsvētkos ir pierasts citam citu iepriecināt ar dāvanām. Cilvēki ar to it kā atdarina Dievu, kas Ziemsvētkos pasniedza pasaulei vislielāko dāvanu - bez maksas, bez nopelna ikvienam, kas tic Viņa Dēlam. Taču ievērosim, ka Dievs Ziemsvētkos dāvināja nevis lietas, bet pats sevi. Lai tā ir arī mūsu Ziemsvētku mācība - ka mācāmies dāvināt sevi, savu laiku, uzmanību, iejūtību un mīlestību," sacīja Vanags.

Viņš atgādināja, ka Ziemassvētkos iederas vārdi "miers" un "žēlastība", tāpat kā domas par neiznīcīgo godību. "Taču Ziemsvētki ir stāsts par to, kā Dieva Dēls debesu godību atstāja, lai nāktu pasaulē un kļūtu par vienu no mums, lai cilvēkiem būtu miers un mīlestība līdz ar ticību," uzsvēra arhibīskaps, retoriski vaicājot - "Jēzus Ziemsvētkos nāca, lai arī tevi un mani darītu par tiem, kas atbilstam Dievam. Ko mēs darīsim ar šiem Ziemsvētkiem?"

"Tiem, kas vēl nav piepulcināti Kristus draudzei, vajag ieklausīties Ziemsvētku vēstī un apņēmīgi, neatlaidīgi meklēt svēto kristību, lai savienotos ar Kristu. Tiem, kas jau ir baznīcas kopībā, vajag vēl jo sirsnīgāk iedziļināties Jēzus vārdos, lai Viņu dziļi sirdī iepazītu, pilnīgāk iemīlētu un Viņam tuvāk sekotu," aicināja Vanags.

"Kad Jēzus piedzima Betlēmē, eņģeļi gavilēja, ķēniņi izbijās, gudrie noliecās, lai pielūgtu. Ko darīsim mēs? Lūgsim, lai Dievs mūs aicina un dāvina ticību, lai Kristus, kas cilvēku labad atstāja debesu godību, ņem mājvietu mūsu sirdīs. Lai viņu gaidām, lai viņa balsi dzirdam un viņam sekojam," viņš teica. "Uzņemsim savās ģimenēs, savās pilsētās un laukos Jēzu, kas mūsu dēļ atstāja ģimeni un dzimto pusi. Lai pulcējamies ap viņa vārda mācību un ļaujam viņam mūs izglābt, dziedināt un svētdarīt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas