Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vanags Ziemassvētkos aicina mācīties dāvināt iejūtību un mīlestību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Weihnachten
W
Žēl, ka Juris ir tik tumsonīgs, ka pat žēlastības laiku palaiž garām, jo bez baznīcas vēsts nav ne gaismas, ne mīlestības. Ir tikai mirāža, kurai izklīstot āža kāja parādās...
neesat darījuši
n
Kurā vietā teikts, ka Bībeles zināšana nedod pestīšanu? Jāņa evanģēlijs5:39,40 Jūs pētījat rakstus, jo jums šķiet, ka tajos jums ir mūžīgā dzīvība, un tie ir, kas dod liecību par Mani! Bet jūs negribat nākt pie Manis, lai iegūtu dzīvību.
Juris
J
diakonija » Juris 24.12.2010 22:55 Ko nu atkal Juris te samuldējis, vai neapnīk pašam savos mēslos un ģeķībā pērties? Vēl taču ir žēlastības laiks, kurš kuru katru brīdi var pazust! Uz neatgriešanos... ----------------------------------------- - Juris var vēl pateikt, ka uz tumsonību nekāds žēlastības laiks nedarbojas . Kamēr pielūgsiet savu skolotāju , tikmēr jūsu sirdīs tumsa ., nekādi jūsu vārdi par mīlestību , žēlastību to nespēj izgaisināt .. Patiesības apzināšanās laiks nāk neizbēgami ,un neviens sprediķotājs uz to uz paplātes neatnesīs .. Jaunās enerģijas lauzīsies jūsu apziņā un prasīs izdarīt apzinātu izvēli : vai turpināt dzīvot elkdievībā uz ceļiem , vai spēt pacelties un iztaisnot muguru , un apzināties savas patiesās spējas . jauku sniegaino dienu , priecājjeties un netupiet baznīcās , atveriet ,katrs pats savējo dvēseli Gaismai un Mīlestībai .!:))
I.Gr.
I
Prieciigus Ziemsveetkus latvieshiem Latvijaa! Atcereesimies, ka neviena kriize nevelkaas ilgi! Bijushaa izaugsme balstijaas uz paraadiem un maaju buuveeshanu, auto pirkashanu. Es ljoti ceru, ka shoreiz mees paraadus taisiisim, lai buuveetu jaunas razhotnes un radiitu darba vietas! Daudz labaak ir palikt Latvijaa un nogaidiit, nevis dauziities pa pasauli!
de Hujava
d
Kas tad dos Piļkai to veselību - vai sētas miets, jeb slota( ar ko var pārvietoties)?
diakonija
d
Ko nu atkal Juris te samuldējis, vai neapnīk pašam savos mēslos un ģeķībā pērties? Vēl taču ir žēlastības laiks, kurš kuru katru brīdi var pazust! Uz neatgriešanos...
Oda Meloda
O
Kurā vietā teikts, ka Bībeles zināšana nedod pestīšanu? Bet, ja cerat, ka Bībeles pārrakstīšana internetā to nesīs, rakstiet veseli, tomēr var gadīties,ka vienīgais lasītājs(un punktu licējs) būsiet jūs pats.Nezināju, ka esat tukša muca, gar jums Dieva atvēlēto dārgo laiku vairs netērēšu, jo pāvam krāšņās spalvas vismaz pašam pieder.
domā loģiski
d
Ja runā par dzeju, tad piedāvāju kristīgu dzeju un izpratni par skaisto! Lūk, viduslaiku askēta un mūka Asīzes Franciska "Miera lūgšana", kas izsaka kristīgās ētikas būtību un ko vēlāk variējuši daudzi rakstnieki, arī mūsu Rainis(dodu saīsināti): "Radi no manis Kungs miera darbarīku, lai es nestu saticību, ku sāpīgi dara pāri, lai es pārplūstu ilgās dot, bet ne ņemt, lai ilgotos ne tik daudz būt mīlētam, cik mīlēt ne tik daudz būt saprastam cik saprast citus, jo rodi sevi - tikai tad, kad atdodi sevi nomirstot sev - dzimsti mūžīgajai dzīvībai" Lūk no šejienes nāk tas Raiņa = "dodot gūtais neatņemams" Vienkāršs dzejolis ir laba lieta arī, bet šis dzejolis un pati Franciska dzīve iedvesmoja cilvēkus uz nesavtīgi ziedošanos saviem tuvākajiem. Francisks iekopa pirmos leprozorijus un nebaidījās tajos strādāt. Daudzi kristieši un pat citu ticību pārstāvji smēlušies viņa dzīves piemērā spēku un piemēru savai darbībai.. Otrs motīvs: dabas mīlestība, ekoloģiskais motīvs, kas izpaužas Franciska" dziesmā par Sauli" "Slavēts esi Tu, Kungs, ar visu radību savu, bet jo sevišķi ar mūsu kundzi, māsu Sauli, kas atnes mums dienu un apgaismo mūs pašus, un ir tik mirdzoša un skaista, un tās spožums ir attēls Tavs, Tu Visaugstais! Slavēts esi Tu, Kungs, par mēnesi – brāli un māsām zvaigznēm, kuras pie debesīm radījis esi, tik skaidras, krāšņas un cēlas. ... Slavēts esi Tu Kungs par brāli ūdeni, kas ir tik derīgs, pazemīgs, jauks un šķīsts. Slavēts esi Tu, Kungs, par māsu uguni, ar ko Tu mums apgaismo nakti, un tā ir tiks skaista un līksma, tik spēcīga, stipra! Slavēts esi Tu, Kungs, par mūsu māsu zemes māti, kas mūs baro un uztur un dod mums visādus augļus, krāsainas puķes un zāles! ... Slavēts esi Tu, Kungs, par visiem, kas piedod aiz mīlestības uz Tevi un slimības pacieš un bēdas. Svētīgi tie, kas uztur mieru, Jo Tu Visaugstais, tos vainagosi!" Lūk divi motīvi: 1) tuvākā mīlestība(kuras dēļ spējam atteikties no sevis - sava labuma, savām iegribām) un 2) dabas (kurā atspoguļojas Dieva godība) mīlestība, ko varam mācīties no viduslaiku mūka! Bez reliģiozas motivācijas ekoloģisko apziņu attīstīt būs pagrūti, bet tas ir cilvēces uzdevums, lai planētu saglabātu nākamajām paaudzēm. Tāpēc Asīzes Francisks ir labs paraugs jaunatnei un mums visiem... starp citu tieši viņš izveidoja tradīciju pilsētās iekārtot nelielas "Betlēmītes" ar Jēzus bērnu silītē..
trakomaja>Juris
t
a kaķišiem ari jaunu apzinu jezus tetis nobriedinaja,vai tie tikai "morali pagrimushi" turpina VISADIEM LIDZEKLIEM cinities par savu teritoriju,bet ja kaķiši macetu rakstit iespejams liktu lieta melus un demagogiju?
domā loģiski
d
Nu redzi, kad pārgāji uz dzeju jau kļuva labāk! tāpēc uzraksti vēl kaut ko skaistu.. tas ir labāk nekā lamāt kristiešu vai kādus citus latviešus - mums jāturas kopā Ziemassvētki nav priekš kašķa
Juris
J
trakomaja 21:07 a kapec jezus tetis ta izdomaja sevi davat cilvecei tieshi 2000 gadus atpakal,un nevis agrak vai velak? ---------------------------------------------------- ------- Tāpēc ,ka sadomāja ,ka cilvēce nobriedusi jaunai apziņai . Bet vairums briest vēl joprojām , kau atkal pienācis jauns apziņas laiks . Skolas laiks beidzas , jāliek eksāmeni . Un eksāmens pāreja pār zobenu tiltu , ceļš pār bezdibeni pa šauru tiltiņu , virs kura patiesības zobens . (gluži , tāpat kā bībeli uztvert ,kā metaforu ) Tādas likmes uz jaunu tīru apziņu .
who cares
w
"Bet to nevar teikt par Jēzus dzimšanu Ziemassvētku laikā , silītē" === Kāda atšķirība?
trakomaja
t
a kapec jezus tetis ta izdomaja sevi davat cilvecei tieshi 2000 gadus atpakal,un nevis agrak vai velak?
Juris
J
domā loģiski » Juri 19:12 Svētki ir SIMBOLISKS akts! Svarīgi ir nevis kurā datumā tieši Jēzus dzimis, bet KA VISPĀR DIEVS - tā tic kristieši - gribēja solidarizēties ar visiem - arī ar Tevi - un pieņēma cilvēka ķermeni.. Un nav svarīgi datumi, bet JĒGA! Ziemassvētki ir labs laiks, kad svinēt samierināšanos ar Dievu, jo tad Ziema pamazām atkāpjas un jau tuvojas vasara, tas ir simbolisks brīdis... un skaists, bet Tu pinies asronomiskās lietās utt, neviens jau tās nenoliedz, bet paskateis drusku ārā no mucas, kurā Tu varbūt esi audzis un pa ateisma spundi barots :) -------------------------- Man jau patik ,ko tādu lasīt :D Citi vēl arī par idiotu sauc . Un vai man vēl samierināšanās ar Dievu būtu jāmeklē , tas izklausās diezgan muļķīgi , neesmu vēl pret Godību kariņu jebkad sācis ,lai mieru meklētu . Bet kur tad ir Jēga ??? Jēga tajā , ko kurš saprot ar vēstījumiem ,kas kopš Kristus laikiem nākuši . Ziemassvētku vēsts joprojām nepattiesa . Varbūt vajag dziesmiņu padziedāt ,lai to saprastu . Dziesmiņu par Savu Sirdi ......Savu , Savu , Savu , Savu Savu un nekādu pielūgsmi uz to , kas to gribēja cilvēcei parādit ,kā iespēju katram , tikai tā būtu godība Dievam atsaucoties uz pāris tūkstošiem gadu seniem notikumiem . Vai tu mani dzirdi? Sveiks viesi! Pieteikties vai Reģistrēties Vai tu mani dzirdi? Atver savu sirdi Atver acis vaļā, Atver ausis vaļā. Vai tu mani dzirdi? Vai tu dzīvi jūti? Elpo pinu krūti Atver acis vaļā, Atver ausis vaļā Atver krūtis vaļā Dziedāsim vēl skaļāk. Vai tu mani dzirdi? Atver savu sirdi Atver acis vaļā Nāc šai raibā vaļā! Vai tu arī vari? Šajā pavasarī Uzplaukt baltā ziedā Un kā putns dziedāt. Vai tu arī vari? Vai tu vārdus dzirdi? Kuri atver sirdi Atver acis vaļā, Atver ausis vaļā Atver krūtis vaļā dziedāsim vēl skaļāk. -Tēt, par ko bija šī dziesma? -Par mums. -Bet kas tie mēs esam? -Mēs, mēs esam cilvēki. -Jā, bet kas īsti ir cilvēki? -Nu tie ir tie, kuri jūt un mīl. -Tad jau es arī esmu cilvēks.
,
,
pokemonu fishka tev no manis!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas