Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Vaškevičam vairāk nekā mēnesi nav nekāda amata VID

Kādreizējam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietniekam Vladimiram Vaškevičam, kurš oktobra vidū ar patlaban no amata atstādinātā Ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Dzintara Jakāna rīkojumu tika iecelts Administratīvās pārvaldes direktora amatā, jau vairāk nekā mēnesi VID nav nekāda amata.

Šāda situācija izveidojusies, jo viņa ieņemtais VID ģenerāldirektora vietnieka postenis likvidēts ar Jakāna rīkojumu un Vaškevičs ar 19.oktobra Jakāna rīkojumu iecelts par VID Administratīvās pārvaldes direktoru.

Minēto 19.oktobra rīkojumu par Vaškeviča pārcelšanu dažas dienas vēlāk - ceturtdien, 22.oktobrī, - atcēlis finanšu ministrs Einars Repše (JL). Tā kā Jakāns kopā ar Vaškeviču amatos pārcēlis vēl citus VID ierēdņus, tad pēc šo Jakāna rīkojumu atcelšanas citas amatpersonas Repše uzdevis atjaunot iepriekš ieņemtajos amatos.

Toties ministrs nav atcēlis Jakāna rīkojumu, ar kuru viņš likvidējis divus VID ģenerāldirektora vietnieku amatus, no kuriem vienu pirms tam ieņēma Vaškevičs, tādejādi Vaškeviču iepriekšējā amatā atjaunot nav bijis iespējams, aģentūrai LETA sacīja VID Komunikācijas daļas priekšniece Agnese Grinberga.

Ar Repšes rīkojumu par ierēdņu atjaunošanu iepriekš ieņemtajos amatos VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītājai Nelijai Jezdakovai VID ierēdņi bija jāiepazīstina līdz 23.oktobrim, taču, tā kā tā ir piektdiena, kas VID jau vairākus mēnešus nav darba diena, tad tie ierēdņi, uz kuriem rīkojums attiecas, ar to iepazīstināti tikai pirmdien, 26.oktobrī.

Tā kā Vaškeviču līdzšinējā - VID ģenerāldirektora vietnieka amatā - atjaunot nebija iespējams, Repše viņam piedāvājis vecākā eksperta amatu Finanšu ministrijā (FM).

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais amata apraksts, vecākā eksperta amata pienākumos būs veikt valsts nodokļu un nodevu sistēmas, muitošanas un muitas kontroli regulējošo politikas plānošanas dokumentu projektu, likumprojektu un citu tiesību aktu projektu atbilstoši valsts fiskālajām un ekonomiskajām interesēm un Eiropas līguma un Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām analīzi.

Tāpat piedalīties nodokļus un nodevas reglamentējošo normatīvo aktu projektu fiskālās ietekmes, kā arī ietekmes uz uzņēmējdarbību un iedzīvotāju dzīves līmeni izvērtēšanā. Izstrādāt priekšlikumus normatīvo aktu pilnveidošanai nodokļu administrēšanas politikas jomā, nodrošināt priekšlikumu analītiskā darba nodokļu administrēšanas jomā pilnveidošanai sagatavošanu.

Darbiniekam arī savas kompetences ietvaros būs pienākums izstrādāt vai piedalīties FM uzdoto tiesību aktu projektu sagatavošanā, piedalīties atzinumu izskatīšanā un sagatavošanā par normatīvu izmaiņām, kā arī veikt citus pienākumus saskaņā ar ministrijas valsts sekretāra un valsts sekretāra vietnieka nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos norādījumiem.

Pats Vaškevičs 2.novembrī saslimis, un no šīs dienas viņam ir darba nespējas lapa.

Tādējādi Grīnberga skaidroja, ka Vaškevičs bez amata VID bijis nedēļu - no 26.oktobra līdz 2.novembrim. Viņa gan atturējās konkretizēt, ko ierēdnis šajā laikā darījis, piebilstot, ka par šo nedēļu Vaškevičam nav aprēķināta un izmaksāta arī alga.

Saskaņā ar likumu slimības pabalsta pirmās 10 dienas VID kā darba devējs viņam aprēķinājis un apmaksājis no iepriekšējā pusgada laikā veiktajām iemaksām, bet par nākamo darba nespējas periodu izmaksas veic Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Pēc Grīnbergas teiktā, Vaškevičam izteiktais piedāvājums ieņemt amatu FM joprojām esot spēkā un par to ministrija esot gatava runāt, līdzko Vaškevičs noslēgšot darba nespējas lapu.

VID patlaban arī nav izbeidzis darba attiecības ar Vaškeviču, jo likumdošana paredz par darba uzteikumu personu brīdināt mēnesi pirms darba tiesisko attiecību pārtraukšanas.

Patlaban par Administratīvās pārvaldes direktora pienākumus izpildītāju ir iecelts reorganizācijas dēļ likvidētās VID Rīgas reģionālās iestādes direktors Aigars Undzēns.

LETA jau ziņoja, ka 2.novembris bija pēdējā diena, kad Vaškevičs varēja sniegt Repšem atbildi par to, vai piekrīt ieņemt vecākā eksperta amatu FM. Viņš savu viedokli ministram nesniedza.

Jezdakova 2.novembrī Repšem iesniedza Vaškeviča darbnespējas lapu, norādot, ka ierēdnis ir saslimis un nevar paskaidrojumus sniegt, aģentūru LETA tolaik informēja Repšes preses pārstāvis Aleksis Jarockis.

Vaicāts, vai ir pieņēmis piedāvājumu strādāt FM, Vaškevičs aģentūrai LETA tolaik nesniedza skaidru atbildi, norādot uz sliktu pašsajūtu un to, ka ir vizītē pie ārsta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas