Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Vējonis bažījas, ka tik Sprūdžs VARAM "nesalauž pārāk daudz malkas"

Esošais vides aizsardzības un pašvaldību lietu ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) apšauba Zatlera Reformu partijas (ZRP) kandidāta Edmunda Sprūdža piemērotību amatam, kuru Vējonis pildījis gandrīz deviņus gadus, mazās pieredzes un zināšanu trūkuma dēļ.

Vējonis aģentūrai BNS pirmdien sacīja, ka viņam ir bažas, vai Sprūdžs "nesalauzīs pārāk daudz malkas" šajā amatā, ja tam tiks nominēts.

"Ja par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru plānots tāds ministrs kā Sprūdžs, tad, protams, ir bažas par jomu kā tādu, lai nesalauž pārāk daudz malkas. Tomēr tas nav vienkāršs darbs pārzināt pašvaldību jautājumus, jo jautājumu loks ir ļoti plašs, tur ar IT zināšanām diemžēl nepietiek," pastāstīja Vides aizsardzības un pašvaldību lietu ministrijas (VARAM) pašreizējais vadītājs Vējonis, norādot uz Sprūdža līdzšinējo darbību informācijas tehnoloģiju jomā.

Vējonis, kurš pirmdien ieradies uz 11.Saeimas pirmo sēdi kā deputāts, veltīja asu kritiku valdības veidošanas procesam.

"Svarīgākais darbs pašlaik, lai Saeimā būtu stabilitāte, jo nestabilitāte, kas ir pašlaik, valstī nav bijusi 20 gadu. Tas ir novests līdz pilnīgam absurdam. Tas grauj valsts tēlu. Ja Saeimas atlaišanas iemesls bija valsti padarīt vēl smieklīgāku, tad tas ir pilnā mērā sasniegts," viņš kritizēja.

Vējonis atkārtoja jau iepriekš ZZS pārstāvju teikto, ka ZZS ir gatava palīdzēt koalīcijas veidošanā.

"Pašlaik iespējamiem koalīcijas veidotājiem ir tāda nesaprašanās, ka paši īsti nezina, kas tagad būs. Mums ir vieglāk, mēs noskatāmies no malas un jebkurā brīdī esam gatavi sniegt savu palīdzīgo roku, lai problēmas nekļūtu galīgi smieklīgas un varētu izveidot normālu koalīciju," viņš komentēja situāciju ap valdības veidošanu.

Pēc Vējoņa norādītā, ja ZZS paliks opozīcijā, tās deputātu vidū būs vairāki aizejošās valdības ministri – zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, satiksmes ministrs Uldis Augulis, labklājības ministre Ilona Jurševska, kura iegūs mandātu, kamēr 11.Saeimā ievēlētā Dana Reizniece-Ozola atradīsies bērnu kopšanas atvaļinājumā.

"Mums ir ļoti daudz ministru. Mēs profesionāli spēsim vērtēt priekšlikumus, ko piedāvās valdība, ja būsim opozīcijā. Katrā ziņā valdībai viegli nebūs," viņš atzina.

Jau vēstīts, ka svētdien notika negaidīts pavērsiens valdību veidojošo partiju vidū, jo no ZRP izstājās seši tās biedri, līdz ar to ZRP, Vienotībai un Nacionālajai apvienībai vairs kopā ir tikai 50 balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas