Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs
Vizītes ietvaros ASV Vējonis apmeklēs arī latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA kluba Ņujorkas Knicks spēli

Vējonis nākamnedēļ tiksies ar Trampu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nākamnedēļ darba vizītē apmeklēs ASV, kur tiksies ar ASV prezidentu Donaldu Trampu un Franciju, kur tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vējoņa vizīte ASV paredzēta no 2. aprīļa līdz 7. aprīlim. Vizītes ietvaros Valsts prezidents otrdien, 3. aprīlī, piedalīsies trīs Baltijas valstu prezidentu un ASV prezidenta Donalda Trampa samitā Vašingtonā.

"Samitā, kas veltīts Baltijas valstu simtgadei, plānots pieņemt deklarāciju, kurā sagaidām spēcīgu politisku vēstījumu attiecībā uz ASV atbalstu Baltijas valstu drošībai un aizsardzībai. Samita laikā plānots iezīmēt turpmāko Baltijas valstu un ASV sadarbību, īpaši drošības un aizsardzības jomā, kā arī sadarbību ekonomikā, enerģētikā, izglītībā un citās jomās," uzsvēra Vējonis.

Pēc samita Vašingtonā Valsts prezidents apmeklēs Sanfrancisko un Silīcija ieleju, kur paredzētas tikšanās ar sociālo tīklu kompānijām Facebook un Google. Tāpat darba vizītes laikā plānots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības ASV apmeklējums un tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem, kas darbojas Silīcija ielejā, kā arī vietējās latviešu diasporas pārstāvjiem Sanfrancisko un Ņujorkā.

Savukārt darba vizītes ASV noslēgumā Valsts prezidents apmeklēs Latvijas simtgadei veltīto Nacionālās Basketbola līgas spēli starp New York Knicks un Milwaukee Buck.

8.aprīlī un 9.aprīlī Vējonim paredzēta darba vizīte Francijā, kuras laikā 9.aprīlī Vējonis tiksies ar Makronu.

"Latvijai ir svarīgi ir būt daļai no aktīvās Eiropas, daļai no nākotnes diskusijas. Trīs Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar Francijas prezidentu sniegs mums nepastarpinātu iespēju iesaistīties diskusijā par Eiropas nākotnes jautājumiem," atzīmē Vējonis.

Darba vizītes Francijā noslēgumā trīs Baltijas valstu prezidenti un Francijas prezidents Orsē modernās mākslas muzejā atklās Baltijas valstu simtgadēm veltīto izstādi Simbolisms Baltijas valstu mākslā.

Top komentāri

Citiem izpatīk, savējos čakarē
C
!
solon
s
Vai Vājoņa kungs jau p(av)isam droši ir izlēmis? Vai ņems līdzi atkal kādu sauju ordeņu kurus dāvināt neko nenojautošiem amerikānu ģenerāļiem?
sviests
s
"Latvijas simtgadei veltīto Nacionālās Basketbola līgas spēli starp New York Knicks un Milwaukee Buck" Kas tas par sviestu?... Tad jau varēja arī Latvijas un Gibraltāra futbola spēli nosaukt kaut kam par godu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas