Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vējonis: Partiju sarunas progresē, bet intensīvi turpināmas

Potenciālie Ministru prezidenta amata kandidāti nav noraidījuši iespēju strādāt koalīcijā arī tad, ja konkrētais politiķis personīgi nebūs Ministru prezidents, otrdien pēc tikšanās ar trīs premjera amata kandidātiem atzīmējis Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

Vējonis otrdien Rīgas pilī tikās ar 13. Saeimā ievēlētās partijas KPV LV Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu, Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu un partiju apvienības Attīstībai/Par! Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku. Iespējamie Ministru prezidenta amata kandidāti informēja Valsts prezidentu par līdzšinējās partiju sarunās sasniegto, turpmāko valdības veidošanas procesu un darāmajiem darbiem.

"13. Saeimā ievēlētajām partijām jāspēj vienoties par iespējamo koalīciju un vairākuma atbalstu parlamentā, lai jau 2018. gada 6. novembrī ievēlētu jaunu Saeimas priekšsēdētāju un prezidiju. Izskanējusī iecere par pagaidu prezidiju raisa šaubas par jaunās Saeimas lemtspēju," izteicies Vējonis.

Valsts prezidents atzinis, ka pēdējās dienās partiju sarunās vērojams zināms progress, iezīmējot jau konkrētus jaunās valdības darāmos darbus. “Līdz jaunās Saeimas pirmajai sēdei partijām ir jāturpina intensīvas konsultācijas, lai panāktu skaidrību arī par iespējamo koalīciju,” viņš uzsvēris.

Top komentāri

???
?
Kāpēc tik traki baidās no Bordāna? Vakar Borovkovs un Šics TV24 atzina, ka viņš bijis labākais tieslietu ministrs. Izskatās, ka tur tas "āķis"
Konrāds Joksts
K
Mērens progress gumijas stiepšanā līdz 6. novembrim.
Tā, lūk!
T
Vēlētāji nobalsojuši par jaunām partijām, nevis par "vecajiem vēžīem jaunās kulītēs". Tā ka pilnīgi noteikti prezidentam jānominē Bordāns, kuram tomēr, salīdzinot ar Gobzemu, lielāka pieredze vadīšanā, stingra pozīcija un mazāk "uzbraucienu" citiem bija pirms vēlēšanām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas