Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vējonis: Vienmēr ir iespēja premjera amatā aicināt kādu no malas

Vienmēr ir iespēja aicināt premjera amatā kādu personu no malas, intervijā laikrakstam Diena teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Atbildot uz jautājumu, vai, valdības veidošanas sarunām netiekot uz priekšu, nevarētu nonākt arī līdz ārkārtas vēlēšanām, Vējonis izteicās, ka to nav apsvēris.

"Par tādu variantu vēl neesmu domājis. Jo jebkurā gadījumā pastāv vienmēr iespēja pieaicināt kādu no malas veidot valdību.

Proti, ja paši tik mazspējīgi, ka savā starpā nespēj vienoties, tad vienmēr pastāv iespēja aicināt kādu neitrālu personu," pauda Valsts prezidents.

Viņš turpināja, ka tādā gadījumā pietiekami viegli iedomāties, ka no malas pieaicinātam valdības veidotājam šis uzdevums būtu vēl grūtāks nekā tiem, kuri ir pārstāvēti parlamentā, jo "viņam kā cilvēkam, kas nav piederošs pie kādas no politiskām partijām, kas ir parlamentā, būs jālūdz partiju atbalsts, arī vēlāk nemitīgi jāpārliecina par atbalsta nepieciešamību. Tas nebūt nav viegls darbs".

Šādā gadījumā arī politiskās partijas "var uzmest lūpu – ja mūsējos neaicina, tad mēs parādīsim velnu, tā teikt. Vienkārši principa pēc neatbalstīs, kaut gan varbūt kandidāts būtu labs," klāstīja Vējonis.

"Tāpēc uzskatu, ka ir vēl pašlaik iespēja parlamentā ievēlētajām partijām savstarpēji vienoties un iet uz priekšu. Pierādīt savu varēšanu ar reālajiem darbiem.

Cik var noliegt veco politiku, solīt jaunu politiku, kā visu laiku dzird, - nu, tad, uz priekšu, strādājiet, pierādiet, ko varat!" mudināja prezidents.

Jau vēstīts, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns, kuram Vējonis pirmajam uzticēja uzdevumu izveidot valdību, to nav spējis izdarīt, jo trīs no valdības veidošanā iesaistītajām partijām izstājušās no šīm sarunām.

Vējonis trešdien laikrakstā Diena publicētā intervijā arī izteicās, ka pretendentam uz premjera amatu jāpietiek spēkam iestāties pret partiju virzītiem cilvēkiem. Vējonis atsaucās uz savu pieredzi, ka partijas mēģina uzspiest kādu konkrētu personu konkrētā amatā un, ja tas neizdodas, tad gatavas paziņot, ka koalīcijā neies.

Top komentāri

Buks
B
Aivars Liepiņš ir patiesi labs fotogrāfs. Spēj noķert labu personas attēlu. To bildi, kuru publicēt, izvēlas redakcija. Šoreiz izvēle ir gana laba, lai nerastos šaubas, ka Vējonis Dienas īpašniekiem šobrīd ir nedraugs.
Anna Viksne
Vejoni kas ta par runu ,no malas ? Tad kapec vajaga tadas velesanas ,un vai vajadziga saeima - ir jamaina viss,nav vajadzigi tik maza Latvija 100 idiotu ,kuri izsaimnieko nodoklu maksataju naudu ,un tas vepris kucinskis jau pirms velesanam berzeja rokas bet apdirsas.
Jānis Mukabuks
J
Nu beidziet mister VP ar šādām runām. It kā no septiņām 13. Saeimā ievēlētajām partijām to vidū neatrodas neviens kandidāts, kurš varētu iekvēlināt jūsu sirdi, lai uzticētu valdības veidošanu. Tā ir otrreizēja kāpšana uz bezpartejiskā Šķēles grābekļa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas