Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vēlēšanu kampaņas kulminācija vēl tikai priekšā

Madonas novada priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters (Vienotība) pašvaldības vadītāja amatā ir 20 gadu. Taču viņš neatceroties, kad iepriekš būtu bijusi kāda tik piesātināta diena kā tā piektdiena, kad viņu apmeklēja trīs politisko spēku pārstāvji. Tomēr tikšanās esot bijušas interesantas, un politiķu došanās pie cilvēkiem, viņaprāt, esot ļoti labas, ja vien notiktu regulāri, ne tikai pirms vēlēšanām.

Tikmēr pie Kārsavas novada domes priekšsēdētājas Ināras Silickas (ZZS) vēl nevienas valdošās partijas pārstāvis nav aizbraucis un arī iedzīvotāju interese par vēlēšanām neesot liela, jo Brisele esot ļoti tālu.

Gluži aizmirsta Kārsava neesot, jo tikšanos ar iedzīvotājiem ir pieteicis Saskaņas centrs un partija Alternative, bet vēlēšanu reklāmas izvietošanu lūgusi Visu Latvijai!-TB/LNNK. Rīgā un tās tuvumā šo politisko spēku rosību vēl nejūt, kas ļauj domāt, ka īstā kampaņa vēl priekšā. Tiesa, vērojot to, kas jau notiek, varētu padomāt, vai gan var vēl vairāk. Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu tuvums ir aizvedis politiķus uz novadiem, šoseju malas izdaiļojis ar lieliem vai pat ļoti lieliem politiķu plakātiem. Kandidātu sejas ir gan uz sabiedriskā transporta autobusiem, gan uz māju sienām. Šogad tas ir uzkrītošāk arī tāpēc, ka mēnesi pirms vēlēšanām nav iespējas reklamēties televīzijā. EP deputātu kandidātu braucieniem var ikviens izsekot līdzi sociālajos tīklos, jo daudzi tajos ievieto arī fotogrāfijas par katru tikšanos.

Kad vaicā Vienotības pārstāvjiem, vai tiešām uz ēkām milzu izmērā ir jāizvieto Valdis Dombrovskis, kurš vadījis valdību četrus gadus un ir labi zināms Eiropā, kāds no viņiem atbildēja - Vienotība vēlējusies parādīt, ka arī tā vēl ir. Partijai ausīs nākušas ziņas, ka viens jauns politiskais spēks jau pērn septembrī rezervējis divas nedēļas pirms vēlēšanām visus laukumus, uz kuriem vien varot izvietot vides reklāmu. Tātad viss vēl nav redzēts. Viens labums no šīm aktivitātēm ir, ko atzīst arī Dienas aptaujātie pašvaldību vadītāji, - tās varētu par EP vēlēšanām ieinteresēt pasīvos vēlētājus, kuri par tām neko nav dzirdējuši vai neredz motivāciju tajās piedalīties. EP vēlēšanas notiek 24. maijā, kad cilvēkiem ir daudz citu iespēju, kā pavadīt dienu.

Ja Rīgā, kur vien paveras skats, ir redzama kāda Zaļo un Zemnieku savienības kandidāte, tad Madonā viņas neesot. "Kad braucu uz Rīgu, tad Kalsnavā un pie Skrīveriem gan Ivetu redzēju," atzina A. Ceļapīters. Talsu novada domes priekšsēdis Aivars Lācarus (Talsu novada attīstībai) šo pašu seju bija pamanījis Ventspils šosejas malā. "Plakāti jau smuki. Kādreiz tikpat skaista bija arī Ingrīda Ūdre. Cilvēkiem patika Ūdres kundzes acis, bet tas jau nav balsojums par plakātiem," šo vēlēšanu kampaņas elementa efektivitāti apšaubīja A. Lācarus.

Daudz racionālāk, viņaprāt, būtu vēlētāju izvēli veidot, braucot uz pašvaldībām regulāri, ne tikai pirms vēlēšanām. Sarunās ar cilvēkiem A. Lācarus neesot jutis pārāk lielu interesi par EP vēlēšanām. Lielu pilsoņu aktivitāti, "jo Eiropa ir kaut kas tāls un netverams", neprognozē arī Cēsu novada priekšsēdis Jānis Rozenbergs (Vienotība). Viņš atzīst, ka ļaudis politiķu aktivitātes pirms vēlēšanām tā arī uztver tikai kā kampaņu. Taču tie, kuri atnākot uz tikšanos, noteikti esot ieguvēji, jo saņem noderīgu informāciju par EP.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 8.maija, laikrakstā Diena! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas