Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Velšs: 24 stundu policistu dežūras nav likumīgas

Lai arī praksē nereti policisti strādā pilnu diennakti no vietas, tas tiek darīts nelikumīgi un turpmāk nav vairs pieļaujams, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kas notiek Latvijā?" uzsvēra Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs."Tas, kas ir noticis, ka acīmredzot vadītāji laika gaitā, pielāgojoties saviem darbiniekiem vai kā citādi, ir mainījuši šo tiesiski noteikto kārtību," minēja Velšs.

Viņaprāt, tā arī nav ierasta prakse, bet šādas pretlikumīgas 24 stundu dežūras atļauto 12 stundu vietā piekopj tikai atsevišķi dienesti."Viņi ir strādājuši šajā rezīmā, acīmredzot izveidojot viņu, jo darba tabulās un grafikos parādās, ka tās ir 12 stundas. (..) Es domāju - ne man, ne arī sabiedrībai nav vajadzīgs policists, kurš naktī guļ - viens guļ, otrs dežūrē. Mums ir vajadzīga operatīvi reaģēt spējīga policija, nevis policists, kurš naktī, teiksim tā, vienkārši var aizmigt," klāstīja VP priekšnieks.Savukārt Apvienotās policistu arodbiedrības vadītājs Agris Sūna norādīja, ka jau vienas dienas laikā vien saņēmis gandrīz simts iesniegumu, kuros policijas darbinieki skaidro, kādēļ pārēja no 24 uz 12 stundu darba režīmu viņiem būtu sāpīga.Arī Valsts policijas pretterorisma vienības "Omega" vadītājs Juris Grabovskis atzina - situācijas, kad darbinieki reāli strādājuši pilnu diennakti, arī viņa vadītajā vienībā ir bijušas.Turpretī VP priekšnieks un iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"), neraugoties uz pastāvošo praksi realitātē, vien atkārtoti uzsvēra - rīkojums stājies spēkā jau pirms pieciem gadiem, 2006.gadā. Ministre turklāt piebilda - tiešie priekšnieki acīmredzot akceptējuši, ka iespējams tā strādāt, un to arī varot saprast, taču nedrīkst turpināt.Mūrniece vēl klāstīja, ka joprojām neredz nepieciešamību atkāpties. Viņasprāt, protams, ir vieglāk kritizēt no malas, sēžot dīvānā vai vadot raidījumu, taču tas nenozīmē, ka viņai būtu jāatkāpjas, kaut arī ir jūt atbildību par notikušo traģisko incidentu Jēkabpilī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas