Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vērtēs iespējamus pārkāpumus Pimenova izteikumos Saeimas debatēs

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien nolēma ierosināt iespējamu ētikas pārkāpumu lietu pret deputātu Igoru Pimenovu (S) par viņa izteikumiem Saeimas debatēs. Komisijā ar iesniegumu, aicinot izvērtēt Pimenova izteikumus, vērsies Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Juta Strīķe (JKP), Atruss Kaimiņš (KPV LV), Edvīns Šnore (VL-TB/LNNK) un Anita Muižniece (JKP).

Deputāti savā iesniegumā citē Pimenova izteikumus 28.marta un 4.aprīļa Saeimas sēdē, debatēs par likuma grozījumus, kas paredz sapulču, gājienu un piketu dalībniekiem šo pasākumu laikā aizliegt izmantot bijušās PSRS, tās republiku un nacistiskās Vācijas bruņoto spēku un represīvo iestāžu formastērpus.

Pēc deputātu domām, Pimenovs atzinis, ka Satversmes preambulā minētais ir aizvainojošs PSRS armijas veterāniem, kā arī paudis savu atbalstu komunistiskajām režīmam, izsakot to slavinošus izteikumus. Tāpat Pimenovs esot norādījis, ka komunistiskais režīms pēc būtības neesot pielīdzināms nacistiskajam režīmam, jo "Padomju vēsture bija gan garīga uzplaukuma, gan zaudējumu un krišanas vēsture, gan varoņdarbu, uzvaru, gan zaudējumu vēsture", norāda deputāti.

Viņi arī uzskata, ka Pimenovs, norādot, ka komunisma pielīdzināšana nacismam ir "apzināta vēstures notikumu sagrozīšana", ir pārkāpis Satversmi, deputāta svinīgo solījumu, kā arī parlamentārieša ētikas kodeksu.

Top komentāri

Tija
T
Ka Pimenovs var humano, progresivo nacistisko rezimu var pielidzinat padomju komunistiskajam rezimam, kurs ir bijis pats noziedzigakais un asinainakais rezims cilveces vesture?
viena tante teica ka...
v
Vēl viens slāvu morālais kroplis,kurš neciena zemi kurā pats parazitē...
Timurs
T
Tie sasniegumi zinatne, medicine, tehnologijas...,kurus mes baudam sodien ir nacistiskas civilizacijas rezultati, augli patik tas kadam vai ne, bet tas ir fakts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas