Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VID daļēji atceļ uzrēķinu Parex bankai par Kargina un Krasovicka depozītiem

Juridisku nianšu dēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) daļēji atcēlis Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes lēmumu, ar kuru _Parex bankai _par tās bijušo īpašnieku Valērija Kargina, Viktora Krasovicka un arī Ņinas Kondratjevas bēdīgi slavenajiem depozītlīgumiem bija papildus uzrēķināta iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksa 2.9 miljonu latu apmērā, vēstī laikraksts Dienas Bizness.

AS Parex banka VID ģenerāldirektoram bija pārsūdzējusi Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes lēmumu, ar kuru pēc pirmajā pusgadā veiktā bankas nodokļu audita par 2007. un 2008. gadu kredītiestādei bija aprēķināts papildus iedzīvotāju ienākuma nodoklis 2.91 miljona latu apmērā un uzņēmumu ienākuma nodoklis 1.46 miljonu latu apmērā, bet 2008. gada zaudējumi palielināti par 1.24 miljoniem latu.

Banka norādīja, ka tās motīvs, slēdzot 1995. gadā depozīta līgumus, neesot bijis izvairīties no darba algas pilnīgas aplikšanas ar nodokļiem. Gan V. Kargins, gan V. Krasovickis nedz pirms, nedz pēc tam nav noslēguši ar banku darba līgumu par bankas prezidenta un direktora padomes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanu, šādu štata vietu arī neesot bankas sarakstā. Līdz ar to viņi likuma Par iedzīvotāju ienākuma nodokli izpratnē neesot uzskatāmi par darba ņēmējiem.

Sākotnējā audita laikā iepriekšminētajai trijotnei 2007. gada apliekamā ienākuma summa noteikta kā starpība starp depozītiem 1995. gada 1. janvārī noteikto 24% likmi gadā un Erns & Young Baltic pētījumā minēto augstāko procentu maržu nestandarta noguldījumiem 2007. gadā - 7,2%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas