Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Vilks: Jāsāk diskusijas, lai no 2013. vai 2014.gada samazinātu darbaspēka nodokļus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vilks nepavilks
v
padoms jenoteksdeputātiem Pirms 24 min jenoti, ejiet ķert izsalkušos ,baros klīstošos suņus,jo ,pateicoties jūsu galvenajam jenotam ,jums bezdarbs nedraud,suņu siteju amats ir zelta vērtē ,ja ne, tad ražojiet ragaviņas ,ar kurām aizvest vecos ļaudis uz mežu/nebūs suņiem jāplosa vecīši
Tas nav nekas jauns!
T
Lai samazinātu ienākuma nodokli,galvenokārt,milzīgo algu saņēmējiem? Tas nav nekas jauns! Tikai iepriekš šis darbaspēka nodoklis tika saukts daudz vienkāršāk-par iedzīvotāju ienākuma nodokli! "Finanšu ministrija (FM) nesen nāca klajā ar priekšlikumu pakāpeniskai iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazināšanai līdz 15%.Kā norādīts FM sniegtajā informācijā presei,tad tas tiek darīts,"lai veicinātu Latvijas sabiedrības labklājības pieaugumu un pastiprinātu cīņu ar "aplokšņu algām". FM īpaši akcentē rūpes par iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem,taču,manuprāt,sagatavotie likuma grozījumi būs jo īpaši izdevīgi personām ar augstiem ienākumiem. Šobrīd vidējā mēnešalga Latvijā ir 248 lati.Šai personai pēc nodokļu nomaksas paliek "uz rokas" 177,26 lati. Ja IIN jau šbrīd būtu 15%,,tad persona saņemti 196,63 latus.Starpība ir 19,36 lati. Protams,arī nepilni 20 lati mēnesī ir pieaugums,bet vai šo ieguvumu var salīdzināt ar to ieguvumu,ko gūs personas ar augstiem ienākumiem? Piemēram,Latvijas Bankas prezidents 2004.gadā pamatalgā nopelnīja 92.274 latus (citus,arī gana lielus ienākumus,kā,piemēram,depozītu procentus 13.869 latu un uzkrājošās apdrošināšanas atlīdzību 25.967 latu apmērā neapskatīsim) jeb vidēji 7689 latus mēnesī.Atrēķinot nodokļus no 7689 latiem,"uz rokas" paliek 5255 lati.Starpība ir 697 lati mēnesī,kas turklāt reāli ir lielāka,ņemot vērās jasu minētos sociālo iemaksu griestus.Viegli pārliecināties,ka FM iecerētā IIN samazināšana visvairāk uzlabos dzīvi personām ar augstiem ienākumiem,kas jau sen dzīvo "Eiropas" algas līmenī;savukārt personas ar zemiem ienākumiem,par kurām FM vārdos ļoti iestājas,nekādus jūtamus uzlabojumus neiegūs. Kas tad būtu jādara? Latvijai beidzot būtu jākļīust par ciovilizētu zemi un IIN būtu jāuzliek pēc maksātspējas principa,kā tas ir praktiski visā pasaulē,tajā skaitā gandrīx visās ES dalībvalstīs,ASV un Japānā.Salīdzināsim,kā maksātdpējas principu ievēro latviešu sapņu zemē Īrijā. Par ienākumiem līdz 28.000 eiro (aptuveni 19.600 latu) gdā IIN ir 20%,bet par ienākumiem virs 28.000 eiro IIN likme ir 42%. Tātad,saņemot bruto darba samaksu līdz aptuveni 1633 latiem mēnesī,mīusu tautiešiem Īrijā ir jāmaksā nodoklis 20%,kas ir mazāk nekā mums,palicējiem Latvijā.Taču,pieaugot turībai,par summām virs 1633 latiem mēnesī ir jāmaksā nodoklis 42% apmērā.Jānem arī vērā,ka neapliekamais minimums pirms IIN aprēķināšanas ir vairāk nekā 3000 eiro!" Skat."Kam izdevīgi likuma grozījumi?",Jānis Grasis,Banku augstskolas docents,LA,2006.gada 25.februāris.
Efektīvs darbs?
E
Lai turpinātu sociālā budžeta cirpšanu arī 2012.gadā,liela gudrība nav vajadzīga!
Sekosim Briseles piemēram!
S
Jāsāk diskusijas lai ieviestu ienākuma nodokli pēc maksātspējas principa!
ritdienis
r
Steidzīgi savāciet 10 deputātu parakstus ""ParOBLIGĀTO ārstēšanu no ALKOHOLISMA""UN ""ATVERIET ""beidzot šo Likumu,jo daudz darba roku Tēvzeme zaudē,kad "švešie kungi"'nodzirda mūīsu tautu Naudu ""ārstēšanai ""paņemiet no nodokļa par akcīzi uz spirta ražošanu.Cik Latviešiem pieder spirta brūžu?A?Laikam neviem,bet""pa bundžām dod ""visi,kam nav slinkums"" un ""lieka nauda"" .Daudz postā iedzītas ģimenes,bet strādniekus no ""ārpasaules""mums nevajag!
jautrais
j
... un kāpēc es neticu šim "pasaku" vecim..
Ha,ha,ha...
H
Viens pats mājās ar sevi parunājās!
akmens
a
Ak , tikai jāsāk diskusijas? Diezgan nožēlojami...
zvirbulēns
z
Ko šitas bāžas te visiem virsū? Šos tekstus, Vilk, Tu vari fleitēt savas partijas saietos!
zagļu banda
z
Dombrovska valdība apzog grūtnieces, zīdaiņus, jaunos vecākus un lielās ģimenes!
Papagailīt!
P
Novēlu Tev Jaunajā gadā skaidrāku galviņu , lai var iemācīties vēl kādu teikumu! Priecīgi!
  • 1
  • 0
jonj
j
man gan liekas ka tas bija tikai priekšvēlēšanu solījums
Hahaha
H
Nākamais gads parādīs, ka esam padarīti par muļķiem, tagad par to raksta pat Financial Times. Bragging about great depression un 16th century... kaut varēja vienkārši devalvēt un atļaut cilvēkiem uztaisīt ātras maksātnespējas procedūras, strauji kristos arī nekustamā īpašuma cenas, tos varētu iepirkt nevis tikai ārzemnieki, bet arī vietējie. Zviedru bankas tāpat sen jau darbojas kā kredītu atgūšanas kantori, ne komercbankas.
ak vai!
a
Lasīdams jau esi nojūdzies!
  • 0
  • 0
> zz
&
10% ir par maz, krīzi iznesa uz saviem pleciem daudz lielāka tautas daļa. Jā, daudzi necieta, bet cieta neaizsargātākie.
  • 1
  • 0
zz
z
Viena problēma tavā loģikā - sūdos līdz ausīm ir ne vairāk kā 10% mājsaimniecību un tiem tiešām devalvācija un ātrā maksātnespēja palīdzētu. Tikai joks tāds, ka šitais gājiens izčakarētu pārējos 90%. Sekojoši tas viedoklis, ko Tu paud atspoguļo šo 10% intereses, kas grib SAVAS problēmas nokraut uz citu pleciem. Savukārt lielākā problēma ir tāda, ka šie 10% māk būt ellīgi skaļi un uzpūst to par visu kopēju problēmu, kas tā nebūt nav!
  • 2
  • 2
Hahaha to nu ja
H
Nu ja - neviens investors un reitingu aģentūra nelasa Financial Times, visi klausās tikai LB murgos, tas ir cieti.
  • 2
  • 2
Hahaha to nu ja
H
Tā pašreiz notiek ar emigrantiem, kuru īpašumus uzpērk ārzemnieki, lauki jau gandrīz tādā veidā zaudēti. Būtu nodevalvējuši, būtu reālā ekonomika, varētu turēties pretim, tagad nekā. P.S. Man nekas nav pretī, ja mani savāktu DP, nolasītu viņiem ekonomikas (ne jau to muļķību, ko LB dzejo) lekciju.
  • 2
  • 2
nu ja
n
Ātri uztaisīt visus maksātnespējīgus, par sīknaudu savākt viņu īpašumus un tad ātri pārdot lūžņos, nu gluži kā 90gadu sākumā.
  • 1
  • 2
...
.
Pacēla un tagad mazinās :) Smieklīgi - pacelšanas ar samazināšanu nevarēs izmainīt.
he!
h
Vēmējs te atkal priekšā! Lai jaunais gads veselīgāks
  • 0
  • 0
Joks > Nata
J
Tas gan būtu JOKS. No partiju silēm labi, ja desmit procentu iekļūtu Saeimā. Beidzot būtu tīrība no tiem siles negaušiem un deputāti būtu spiesti vienreiz sākt domāt arī par tautu. Joks.
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas