Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vilks strādās, kamēr būs šī valdība

Līdzīgi kā pirms vairākiem mēnešiem medijos parādījās ziņas par premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) un satiksmes ministru Aivi Roni, kuri tagadējos amatos jūtoties noguruši un varētu kaut ko savā dzīvē mainīt, tā trešdien portālsPietiek.com ziņoja, ka šī paša iemesla dēļ amatu varētu atstāt finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība). Ministrs politiku vēloties pamest pēc nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas.

Ministrs tieši pašlaik ir atvaļinājumā un atgūst spēkus, bet viņa pārstāvis Aleksis Jarockis Dienai sacīja, ka pat negribot tādas baumas komentēt, jo tās neatbilstot patiesībai - finanšu ministrs esot noskaņots strādāt līdz šīs valdības pilnvaru beigām. Pievakarē A. Vilks izplatīja paziņojumu, kurā raksturo savas darbības prioritātes.

V. Dombrovskis LNT raidījumā 900 sekundes informāciju par A. Vilka iespējamo aiziešanu no amata noliedza. Ministra pārstāvētās Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis arī nav dzirdējis, ka A. Vilks nopietni būtu runājis par posteņa atstāšanu. Viņaprāt, šādas ziņas izplatot tie, kuri gribot nonākt valdībā un «tas ir veltījums no viņiem». Uz to Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis reaģēja ar vārdiem, ka tādas «muļķības un bērnišķības negribas komentēt - viņi paši savā starpā plēšas un nevar savākties, un tad vaino opozīciju». ZZS neesot nekādas jēgas šūpot valdību, jo, «kad nogurušo Vilku palaidīs uz banku, ieliks vietā Jāni Reiru un strādās tālāk».

Gluži bez pamata uzmanība finanšu ministram tomēr nav pievērsta, jo 21. jūnijā, kad Saeimas sēdes darba kārtībā bija jautājums par Hipotēku bankas pamatkapitāla palielināšanu, A. Vilks neformāli bija brīdinājis, ka nevarēs šo darbu turpināt, ja koalīcija nespēj nodrošināt vairākuma atbalstu ministrijai svarīgu jautājumu pieņemšanai. Tiesa, līdzīgi emocionāli esot reaģējis arī kāds Reformu partijas ministrs. A. Vilks politikā ienāca pirms 10. Saeimas vēlēšanām kopā ar Sarmītes Ēlertes grupu, kas pievienojās Pilsoniskajai savienībai. Ministram tuvu stāvoši cilvēki Pietiek.comnorādījuši, ka viens no amata atstāšanas iemesliem varētu būt arī atalgojums, kas, strādājot SEB bankā par ekonomistu, A. Vilkam ir bijis lielāks nekā valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas