Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vilku deleģē pabeigt sarunas par Hipotēku bankas aktīvu pārdošanas virzību

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) pilnvarots pabeigt sarunas par konsultēšanu saistībā ar valstij piederošās Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku bankas) komercdaļas pārdošanu un par šīs funkcijas veikšanu noslēgt līgumu, otrdien žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš atzina, ka pašlaik turpinās sarunas ar vienu iespējamo konsultantu, taču neprecizēja, ar ko tieši šīs sarunas norit. Premjers norādīja, lai šo jautājumu plašāk komentē Finanšu ministrija.

V.Dombrovskis jau iepriekš izteicies, ka valdības uzdevums ir sasniegt maksimālu ieguvumu no Hipotēku bankas pārveides.

Jau ziņots, ka valdība šogad 12.aprīlī slēgtajā sēdē apstiprināja finanšu konsultanta SEB Enskilda izstrādāto Hipotēku bankas pārveides plānu.

Hipotēku bankas pārveides mērķis ir izveidot attīstības institūciju valsts atbalsta programmu realizācijai, maksimāli efektīvi izmantojot Hipotēku bankas infrastruktūru, intelektuālo un finansiālo potenciālu, veicot bankas pārveidi valstij izdevīgākajā veidā, iepriekš paskaidroja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Bankas pārveides procesa gaitā Hipotēku bankas darbība tiek fokusēta uz tautsaimniecībai būtiskiem virzieniem – mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanu, uzņēmējdarbības sākšanas veicināšanu, infrastruktūras attīstīšanu un citiem nacionālās attīstības projektiem valdības apstiprinātās programmās.

Valdība 2009.gada novembrī apstiprināja koncepciju par Hipotēku bankas pārveidi par attīstības institūciju pakāpeniski līdz 2013.gadam.

Pēc aktīvu apmēra Hipotēku bankas marta beigās bija astotā lielākā no 30 Latvijas bankām, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas