Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

VSAA: bezdarbnieku pabalstos janvārī izmaksāts 4,1 miljons latu

Bezdarbnieku pabalstos šā gada janvārī Latvijā izmaksāts 4,1 miljons latu, kas ir par 67,2% mazāk nekā 2010.gada janvārī, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Olupe.

Savukārt bezdarbnieku pabalsta saņēmēju skaits, salīdzinot ar pērnā gada pirmo mēnesi, sarucis par 53,5%, un šā gada janvārī pabalstu saņēma 38,2 tūkstoši cilvēku.

Olupe norādīja, ka 2010.gada laikā būtiski saruka gan bezdarbnieku pabalsta saņēmēju skaits, gan pabalsta vidējais apmērs, tādējādi attiecīgi samazinājās arī izdevumi pabalstu izmaksai.

"Pabalsta saņēmēju skaits saruka tāpēc, ka samazinājās bezdarbnieku kopējais skaits, daudziem bezdarbniekiem beidzās pabalsta saņemšanas termiņš, kā arī bezdarbnieki meklē darbu ārzemēs," klāstīja VSAA pārstāve.

Savukārt pabalsta vidējā apmēra un izdevumu samazinājumu ietekmē gan kopējā algu līmeņa samazinājums, gan pirms gada ieviestas izmaiņas pabalsta aprēķinā - pabalsta apmēra ierobežojumi, kā arī tas, ka, aprēķinot pabalstu, neņem vērā mēnesi ar vislielāko un vismazāko algu -, viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka 2010.gadā bezdarbnieku pabalstos Latvijā izmaksāti gandrīz 90 miljoni latu, kas, salīdzinot ar 2009.gadu, ir par aptuveni 34,5% mazāk. Tostarp pērnā gada janvārī pabalstos tika izmaksāti 12,5 miljoni latu un to saņēma 82,1 tūkstotis iedzīvotāju. Saskaņā ar sniegto informāciju šogad bezdarbnieku pabalstiem plānots tērēt  87,1 miljonu latu.

Bezdarba līmenis Latvijā februāra otrajā pusē veidoja 14,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas