Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Zaķis: Dombrovskim varētu pietikt drosmes atlaist Auguli

Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) vērojama izteikta tendence savu ministru nepadarītos darbus uzvelt Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (Vienotība), izteicies Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.ZZS rīcība brīžiem kļūst pat absurda, organizējot piketus pašiem pret savu ministru, kā tas notika 12.

augustā Cēsīs, kad ietekmīgi ZZS biedri piketēja pret veselības ministru Juri Bārzdiņu, norādīja Dz.Zaķis."Arī satiksmes jomā sava ministra Ulda Auguļa ilgstošā nespējā tikt galā ar nacionālās lidsabiedrības airBaltic jautājumu, ministram vairāk nekā divus mēnešus vilcinoties un nespējot saukt Fliku pie kārtības un nodrošināt airBaltic finanšu informācijas pieejamību valdībai, ZZS mēģina vainot Dombrovski, kamēr situācija airBaltic kļūst aizvien nopietnāka," uzskata Dz.Zaķis.ZZS kā partijai, kas pārrauga satiksmes jomu, ir jāuzņemas pilna atbildība par airBaltic notiekošo, uzsver Dz.Zaķis. "Šāda tendence ir satraucoša, jo ZZS jāspēj pašai uzņemties atbildību ne vien par saviem paveiktajiem darbiem, bet arī par nepadarīto."

Savukārt aģentūrai LETA Dz.Zaķis teica, ka V.Dombrovskim varētu pietikt drosmes atlaist U.Auguli, ja tam būs pamatojums. "Ja valdības vadītājs redz, ka lietas nenotiek, kā vajag, viņam ir tiesības nomainīt ministru," teica Dz.Zaķis.

Jau ziņots, ka Satiksmes ministrija (SM) kā valsts kapitāla daļu turētājs AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") saņēmusi akciju sabiedrības padomes lēmumu, kurā lidsabiedrības valde piedāvā sabiedrības pamatkapitāla palielināšanu par 63,68 miljoniem latu, informēja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

No šīs summas 30 miljoni latu būtu jau VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) un SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) īpašumā esošo obligāciju konvertācija, bet pārējā daļa būtu apmaksa naudā, kas nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības turpmāku darbību un attīstību.

Vienlaikus Augulis informē, ka akcionārs saņēmis neauditētu 2010.gada pārskatu, kurā uzrādīti "airBaltic" zaudējumi 34,2 miljonu latu apjomā.

Savukārt V.Dombrovskis pārmet satiksmes ministram Uldim Augulim vilcināšanos saistībā ar airBaltic situācijas risināšanu un pieļauj iespēju vērtēt Auguļa atbilstību amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas