Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zaļās partijas kongresā atkārtoti par līdzpriekšsēdētājiem ievēl Vējoni un Silenieku

Šodien Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresā atkārtoti uz četriem gadiem par politiskā spēka līdzpriekšsēdētājiem ievēlēja Raimondu Vējoni un Viesturu Silenieku.

Par Silenieku balsojuši 130 delegāti, pret - 10, savukārt par Vējoni savu balsi atdevuši 140 delegāti, bet pret nav balsojis neviens no kongresa dalībniekiem.

Šodien LZP kongresā kopumā reģistrējušies 144 biedri.

Silenieks kongresā pauda uzskatu, ka aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis var būt ne tikai labs aizsardzības ministrs, bet vēl labāks premjers.

"Jau tagad varu pateikt, ka mums ir pietiekami spēcīgi kandidāti ikvienam ministra amatam. Un dažos posteņos pat vairāki. Un ne tikai ministri, bet arī iespējamie parlamentārie sekretāri, padomnieki un eksperti. Kā piemērs - domāju, ka Raimonds Vējonis, kurš ir ar vislielāko ministra amata stāžu Latvijas valsts vēsturē, kurš ir daudz darbojies starptautiski un šobrīd atbild par aizsardzību, var būt ne tikai labs aizsardzības ministrs, bet vēl labāks premjers," uzsvēra Silenieks.

Jau ziņots, ka šogad pilnvaru termiņš beidzas arī diviem valdes locekļiem, Saeimas deputātiem Ingmāram Līdakam un Kārlim Seržantam, tāpēc kongresā paredzētas vēlēšanas uz šiem amatiem. Kandidatūras amatiem tiks izvirzītas kongresa laikā, aģentūru LETA informēja LZP biroja vadītāja Līga Štāla.

LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars iepriekš uz šiem amatiem kā kandidātus bija plānojis atkārtoti virzīt pašreizējos to ieņēmējus - Silenieku, Vējoni, Līdaku un Seržantu. Tomēr LZP valdes priekšsēdētājam marta pirmajā pusē nebija pārliecības, ka viņi visi piekritīs pretendēt uz darba turpināšanu pašreizējos posteņos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas