Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zaļās partijas un Zemnieku savienības deputāti ķildojas Rīgā un laukos

Lai samierinātu Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Zaļās partijas deputātus pašvaldībās, zaļie ierosinājuši izveidot samierināšanas padomi. Uz to Latvijas Zemnieku savienība vēl skaidru atbildi nav devusi. Taču Balvu novadā panākt abu partiju vietējo deputātu izlīgumu, visticamāk, neizdosies pat ar īpašas komisijas palīdzību.

Pēc Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresa radās iespaids, ka šādai Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) institūcijai būtu jāsāk ar zaļo un zemsaviešu Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātiem, kuru ķildas arī sit augstu vilni, otrdien raksta laikraksts Diena.

"Tas, kurš kādam ir izkritis no ratu pakaļas, Zemnieku savienībai tagad izrādījies noderīgs," sacīja Kārlis Seržants nesen LZP kongresā. Viņa teiktais nepārprotami bija par Saeimas deputāti Ivetu Griguli (LZS). Uzstājoties kā EP deputāta kandidāts, Seržants sacīja, ka "pie absolūtās Grigules kundzes dominantes informācijas telpā ZZS varbūt varot cerēt uz vienu vietu", jo vēl nevarot zināt, vai viņas aktivitātes būs izraisījušas interesi vai drīzāk pretēju attieksmi. Seržants Dienai apstiprināja, ka ar teikto bija raksturojis Griguli, jo viņa 2011. gada vasarā tika izslēgta no Zaļās partijas.

LZP līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis nevarēja atcerēties, par ko Griguli izslēdza, bet viņam prātā palicis, ka par vēlēšanu izdevumu pārtērēšanu individuālā kampaņā. Grigule Dienai apgalvoja, ka patiesajam izslēgšanas iemeslam ar kampaņu neesot saistības, bet to lai labāk vaicājot Vējonim. Vienlaikus gan viņa piebilda, ka ar Vējoni vienojušies publiski patiesos iemeslus nekomentēt. Griguli no LZP izslēdza 2011. gada jūnijā drīz pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās viņa pavadīja tagadējo prezidentu Andri Bērziņu. Zaļā partija kā prezidenta kandidātu redzēja Vējoni, ko gan nebija oficiāli izvirzījusi. Pirmdien Grigule apgalvoja, ka nav informēta par Seržanta teikto, un stāstīja, ka EP vēlēšanu kampaņā ZZS komanda esot vienota, bet Seržants kaut kādu iemeslu dēļ neesot devies kopīgajos braucienos pie vēlētājiem.

Zemnieku savienības priekšsēdētājam Augustam Brigmanim, kura vadītā partija uz kongresu sanāks šīs nedēļas nogalē, nebūtu iebildumu, ja vieni un otri apsēstos pie galda un notiktu samierināšanas sarunas. 

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Grib samierināšanas padomi otrdienas, 25.marta, laikraksta Diena 4.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas