Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Zatlers anonīmi publiskotā audio ierakstā paredz, ka valdība kritīs martā

Internetā publiskots kāds audio ieraksts, kurā Zatlera Reformu partijas sēdē eksprezidents Valdis Zatlers paredz, ka tagadējā valdība kritīs martā, taču jau maijā tiks izveidota jauna valdība ar Saskaņas centru.

Audio ierakstu veicis kāds anonīms ZRP biedrs, kurš vairs neticot partijas līderim V.Zatleram.

V.Zatlers stāsta, ka "mūsu uzdevums ir izveidot valdību". "Mums ir iespējami divi scenāriji, patīk jums tas vai nepatīk. Pirmais scenārijs ir tāds, ka mums ir nacionāļu valdība, kura krīt martā un kā alternatīva pēc tam ir valdība ar Saskaņas centru maijā," saka V.Zatlers.

V.Zatlers skaidro, ka valdības krišana notiks uz Krievijas prezidenta vēlēšanu fona, "kam sekos neizbēgams krievu nacionālais pacēlums, kas tiks kurināts". Mums būs vajadzīgs ārējais ienaidnieks. Nav nekas labāks, kā maza fašistiska valdība, kaimiņu valdība. Esam reāli. Jā, jā, nebaidieties. Nokritīs. Tas, kā mēs viņu tagad taisām, nokritīs," sacīja V.Zatlers.

Partijas pārstāve Daiga Holma Dienai apstiprināja ieraksta autentiskumu. Viņa skaidroja, ka audio ierakstā dzirdamais ir topošās frakcijas iekšējā apspriede, krietnu nedēļu pirms 11. Saeimas pirmās sēdes, kurā tiek modelēta un apspriesta tālākā notikumu gaita attiecībā uz valdības darbu. "Tajā nekādas konkrētas rīcības netiek plānotas, tā vietā tiek iezīmēti teorētiskie notikumu attīstības scenāriji ilgtermiņā," sacīja D.Holma.

"Ir dzirdams, ka Valda Zatlera skaidrojumā tiek paustas bažas, ka valdība ar Nacionālo apvienību varētu kalpot kā ērts mērķis iespējamai asai ārpolitiskai kritikai, kā arī izskan bažas, ka šo valdību varētu saļodzīt pasākumi 16. martā. Tāpat arī tiek norādīts, ka, ja plašākas koalīcijas scenārija gadījumā trešais iespējamais koalīcijas partneris - Saskaņas centrs, nepildīs dotos solījumus, valdība nevarēs pastāvēt," norādīja D.Holma.

"Zatlera Reformu partija uzskata, ka daudz būtiskāks par šī audio ieraksta saturu ir fakts, ka šis ieraksts, kurš veikts iekšējā darba apspriedē, kurā piedalījās vien valdes locekļi un ievēlētie deputāti, precīzi demonstrē atšķēlušos deputātu lojalitāti pret partiju un tās priekšsēdētāju. Šī ieraksta veikšanas fakts būtībā lieku reizi pierāda, ka atšķelšanās un Valda Zatlera kompromitēšana bija plānota jau krietni pirms sešu deputātu demarša. ZRP nešaubās, ka"demokrātijas trūkums" kalpoja tikai kā ērts aizbildinājums, jo ieraksta saturs lieliski parāda, ka lēmumu pieņemšana un iespējamu scenāriju modelēšana partijā notikusi atklātā diskusijā starp valdi un frakciju," uzsvēra D.Holma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas