Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zatlers: Bezpartejisks premjers nav labs signāls sabiedrībai

Bezpartejisks premjers nav labs signāls sabiedrībai, - tā ir zīme, ka partijas nevar vienoties, ka tām nav sava kandidāta, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

Zatlers nepieļauj iespēju, ka premjers varētu būt kāds ar partijām nesaistīts cilvēks, jo, viņaprāt, ilgi viņš nevarētu saglabāt politisko neitralitāti. Kā uzskatāmu piemēru tam viņš minēja Andri Šķēli, kurš premjera amatā tika ievēlēts kā bezpartejiskais, bet tas beidzās ar partijas izveidi.

Kamēr vismaz trīs partijas nebūs pateikušas, ka iestājas par stabilu koalīciju, konkrētus koalīcijas modeļus neveidojam. Viņš sacīja, ka aritmētika par lielāko vietu skaitu Saeimā kādai partijai var izrādīties tikai tukša aritmētika, "mēs gribam stabilu koalīciju", sacīja Zatlers.

Viņš sacīja, ka pirmais sarunu posms ZRP jau bijis ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī ar "Vienotību".

Ar "Vienotību" ZRP pagaidām atšķiras uzskati par politisko reformu, lai vairotu vēlētāju uzticību, piemēram, par atklātajiem balsojumiem Saeimā, par mediju īpašnieku atklāšanu, sacīja Zatlers.

""Saskaņas centrs" pašlaik man ir absolūti tumšs zirdziņš," sacīja ZRP līderis un piebilda, ka SC priekšvēlēšanu laikā bija daudz neskaidru izteikumu, daudz populisma un arī viedokļu maiņas. Zatlers sacīja, ka SC līdz šim nav piedalījies "nevienās nopietnās sarunās".

Koalīcijas veidošanai ir aptuveni mēnesis laika, taču ir jautājumi, kas jāskata visīsākajā laikā. "Desmit dienās, ko devis Valsts prezidents, no mūsu puses, cerams, piedāvājums būs," sacīja Zatlers.

ZRP līderis kā pozitīvu atzīmēja faktu, ka līdzšinējās sarunās ar partijām nav skatīts jautājums par premjera kandidātiem, bet ir vienošanās par ekonomiskajām programmām un jomām, par ko katra partija varētu uzņemties atbildību.

Pagaidām katra partija ir palikusi pie sava premjera kandidāta.

Jau ziņots, ka Centrālā vēlēšanu komisija svētdien paziņoja, ka saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Saskaņas centrs" ieguvis 31 mandātu, Zatlera Reformu partija, kas Saeimas vēlēšanās startēja pirmo reizi, ? 22, "Vienotība" - 20, Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" - 14, bet Zaļo un zemnieku savienība - 13 deputātu vietas.

Oficiālie vēlēšanu rezultāti būs ne ātrāk kā pēc četrām dienām un ne vēlāk kā triju nedēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas