Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Zatlers: KNAB izmeklēšana "oligarhu lietā" apliecina nepieciešamību pēc tiesiskuma koalīcijas

"Ir ārkārtīgi skumji – bet diemžēl ne pārsteidzoši – uzzināt detaļas par to, kā valsts amatpersonas ir izmantojušas savu ietekmi, lai prettiesiski virzītu biznesa projektus savās savtīgajās interesēs," komentēja V.Zatlers.
Svētdien LTV1 raidījumā De facto publiskotā informācija par KNAB izmeklēšanu tā dēvētajā "oligarhu lietā" liecina, ka izmeklēšanas iestādēm ir izdevies gūt apstiprinājumu sabiedrības ļaunākajām aizdomām par korupcijas līmeni Latvijas "veco laiku" politikā, uzskata eksprezidents, Zatlera Reformu partijas līderis Valdis Zatlers. 

"Publiskā informācija par t.s. "oligarhu lietu" norāda uz to, cik būtiska būs tiesiskuma koalīcijas loma, lai beidzot darītu galu "veco laiku" politekonomiskajām shēmām un valsts nozagšanai. Jaunajai Valda Dombrovska valdībai ir iespēja turpināt tos attīrīšanas un pārmaiņu procesus, kurus Rīkojums Nr.2 ir ierosinājis Latvijas sabiedrībā un politiskajā vidē. Tiesiskuma un reformu koalīcija patiešām var kļūt par jaunu sākumu Latvijas politikā un valsts dzīvē," uzsver V.Zatlers.

Eksprezidents skaidro, ka Rīkojums Nr.2 par Saeimas atlaišanu tapa tādēļ, ka bija ilgstošas aizdomas par koruptīvu interešu klātbūtni Latvijas parlamentā. "Deputātu lēmums liegt KNAB darīt savu darbu un veikt kratīšanu pie Aināra Šlesera bija pēdējais piliens šo aizdomu virknē. Latvijas ļaužu lēmums atlaist 10.Saeimu bija viennozīmīgs un tautas griba pilnīgi skaidra – ir jāpieliek punkts valsts nozagšanai un publisku resursu izmantošanai atsevišķu personu labklājības celšanā," atgādina V.Zatlers.

Pēc viņa domām, "ir milzīgs panākums, ka 11.Saeimā divas oligarhu partijas – Pirmā partija un Tautas partija – nav pārstāvētas, bet ZZS pārstāvniecība ir būtiski sarukusi". "Tas nozīmē, ka taisnīga tiesa "oligarhu lietā" būs iespējama, jo oligarhu spēkiem vairs nav tādas politiskas ietekmes, lai kavētu procesuālās darbības pret iespējamiem apsūdzētajiem (kā liedzot kratīšanu pie iepriekšējās Saeimas deputāta Aināra Šlesera) vai izdarītu cita veida spiedienu uz tiesībsargājošām iestādēm. Ja KNAB būs iespēja netraucēti strādāt, Lemberga un Šlesera notiesāšana nu jau šķiet tikai laika jautājums," uzsvēra V.Zatlers.

"Jaunajā Saeimā pirmo reizi atjaunotās Latvijas Republikas vēsturē varam novērot īstu parlamentāro demokrātiju ar visām tās stiprajām un vājajām pusēm. Pašsaprotami, ka daudziem brīvi un patstāvīgi domājošiem un "no augšas" nekontrolētiem cilvēkiem ir grūtāk panākt savstarpēju vienošanos, nekā tiem, kuru vietā lēmumus pieņem to "saimnieki". Taču esmu pārliecināts, ka par spīti apzināti kultivētam skepticismam Latvija beidzot ir uz pareizā ceļa un esošai valdībai ir visas iespējas kļūt par atjaunotās Latvijas vēsturē profesionālāko valdību," uzskata V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līderība pozitīvā nozīmē ir ārkārtīgi svarīga

Par to, kādēļ sestdien jāpieceļas un jāaiziet nobalsot par personībām, kas iespējami efektīvāk spēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropā, vēsturnieku Gati Krūmiņu intervē Agnese Margēviča

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas