Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zatlers komentē Šlesera teikto: Ar politiķiem runāju tikai Rīgas pilī un Jūrmalas rezidencē

Eksprezidents Valdis Zatlers, komentējot Aināra Šlesera apgalvojumu, ka viņš, toreiz būdams Valsts prezidents, telefonsarunā lūdzis Šleseram atbalstu pārvēlēšanai amatā, bet, nesaņemot šādu solījumu, izlēmis paziņot par Saeimas atlaišanu, Šlesera versiju noliedza.

Uz tā dēvētās "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi Šlesers bija ieradies kopā ar advokātu, un cita starpā deputātiem uzsvēra, ka neesot publiskotas viņa sarunas ar, piemēram, politiķiem no Vienotības un Nacionālās apvienības, kā arī telefonsarunas ar Zatleru. 

"Stāsts ir viens. Pārbaudiet konkrēti manas sarunas ar Zatleru, Zatlera un viņam pietuvināto cilvēku sarunas ar KNAB pārstāvjiem un citiem iespējamajiem, par ko es vairāk negribu izteikties. Pārbaudiet, un tad sapratīsiet, kādā veidā tika plānota Saeimas atlaišana un kuri cilvēki patiesībā visu orķestrēja," izteicās Šlesers.

Savukārt Zatlers Latvijas Televīzijai uzsvēra: "Kā Valsts prezidents es jebkuras sarunas ar jebkuru politiķi vai sabiedriskās organizācijas pārstāvi vedu Rīgas pilī vai Jūrmalas rezidencē, tātad oficiāli savā darba vietā. Rīdzenes sarunas ir kaut kas cits."  

Zatlers arī esot gatavs sniegt izvērstus komentārus komisijas deputātiem, ja tie viņu aicinās uz komisijas sēdi. Tāpat eksprezidents noliedz, ka būtu rīkojies atriebīgi.

"Nevajag cerēt, ka komisija atradīs kādu vainīgo. Komisija vienkārši vai nu pacels sabiedrības un arī Latvijas politikas ētisko latiņu uz augšu, vai arī palaidīs uz to leju. Tas ir komisijas uzdevums. Ja komisija strādās veiksmīgi, mēs vairāk uzticēsimies politikai un politiskajai sistēmai, ja strādās neveiksmīgi - mēs uzticēsimies mazāk," Latvijas Televīzijai pauda Zatlers.

Komisijai līdz gala ziņojuma sagatavošanai priekšā vēl aptuveni trīs mēnešus ilgs darbs.

Top komentāri

Dāvis
D
Viss kā vienmēr. Par patiesību jāuzskata tas ko teicis nelietis, bet godīgajam jātaisnojas. Tāpat kā ar čekas maisiem - čekai tic pilnībā, kaut arī nepierādīts. Tā jau no 90. gadu sākuma cilvēku dzīve uz elli aiziet.
UU
U
Latvijas politikas ētikas latiņu taisās celt augstāk? Bo sākuma gan būs jāiegremdē rokas sūdos, jo tā latiņa jau sen iemesta vircas bedrē.
Ikija
I
Pec Lesinska karatavs raud.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas