Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Zatlers nobāl Sprūdža priekšā

Trīsdesmit vienu gadu vecs sīkuzņēmējs bez augstākās izglītības un pieredzes valsts darbā, toties ar parādiem - labākais Latvijas premjers pasaules krīzes laikā. Tas nevar būt?

Tas var būt. Zatlera Reformu partijas biedri nopietni uzskata, ka Edmunds Sprūdžs ir labākais kandidāts Latvijas premjera amatam. Pat Valdis Zatlers, kurš ir bijis Latvijas Valsts prezidents, nobāl Sprūdža priekšā. Kas ir šis Sprūdžs? Kāpēc neviens viņu nezina, un kāpēc šis profesionālis ir labāks par Dombrovski, Lembergu, Urbanoviču, Bērziņu, Šleseru?

Pirmajā skatījumā par to nekas neliecina. HansaWorld Latvia, kura īpašnieks ir Sprūdžs, ir pasīks IT uzņēmums. 2007. gadā tā apgrozījums vēl bija 1,3 miljoni latu, firmā bija 20 darbinieku, bet 2009. gadu Sprūdža uzņēmums beidza tikai ar 0,5 miljonu latu apgrozījumu, firmā bija palikuši seši darbinieki, bet gada pārskatā - 30 000 latu zaudējumi. It kā puspanīcis uzņēmums, kura gada apgrozījums līdzinās laba Narvessen kioska apgrozījumam. Pietiekami veiksmīgs, ka vēl dzīvs, - tāds latvieša veiksmes stāsts šodien.

Lai arī Sprūdžam nav pieredzes valsts darbā, viņam ir pieredze sūdzību rakstīšanā valsts iestādēm un tiesām. Nesen Sprūdžs vērsies Satversmes tiesā tāpēc, ka ir izsviests no konkursa, jo nemaksā darbiniekiem algas - vai maksā tās aploksnē.

Sprūdžs sūdzas par likuma normu, kas vērsta pret aplokšņu algu maksātājiem. Tā paredz, ka valsts iepirkumos var diskvalificēt uzņēmumus, kuri maksā algas, kas ir mazākas par 70% nekā nozarē vidēji. Sprūdža uzņēmumā alga ir mazāka par 400 latiem mēnesī. Datoristi groza galvu - par tādu samaksu datorspeciālists Latvijas darba tirgū nav pieejams. Ja Sprūdžs nav vienkāršs nodokļu nemaksātājs, varbūt šis ir tas Sprūdža ģēnijs - piespiest cilvēkus strādāt par velti?

Tieši tāds būtu vajadzīgs, lai ieviestu maksas augstāko izglītību, pārvērstu pensijas sociālajos pabalstos un īstenotu pilnu Zatlera «reālekonomistu» programmu Latvijas iedzīvotājiem par prieku.

Šleseram arī nebija augstākās izglītības, kad viņš 28 gadu vecumā kļuva par ekonomikas ministru, viņš gan bija vadījis lielus uzņēmumus, piesaistot simtiem miljonu ārvalstu investīcijās. Ne jau papīrs ir galvenais. Slikti, ka Sprūdžs melo, ka viņam ir augstākā izglītība, bet CVK nu atklājies, ka nav. Zatlera Preses dienests mierina, ka Sprūdžs izglītību kādā Šveices tālmācības skolā vēl pabeigšot. Nav tikai saprotams, kā Sprūdžs ticis maģistrantūrā, ja nav bakalaurs, nav saprotams, kā nākamais Latvijas premjers paralēli darbam ies skolā, kas aizņems dārgo valstsvīra laiku.

Ja nopietni - tukšais Zatlera Reformu partijas saraksts rāda, ka būtu bijis vien godīgāk, ja Zatlers būtu gājis par izkārtni Vienotībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas