Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 25. maijs
Junora, Anšlavs

Zatlers pagaidām ir viens, pārējie pagaidām "koķetē"

Valdis Zaltlers pagaidām ir vienīgais kandidāts, kurš ir nosaukts un kuram jau ir zināmas balsis. Pārējie pagaidām «koķetē».

Domāju, ka noteikti parādīsies vēl kāds kandidāts. Tomēr, kamēr nav pārliecības, ka ir spējīgs nodrošināt pietiekamu balsu skaitu, cienījams kandidāts diez vai pakļaus sevi sakāpinātai mediju interesei. Tādi kandidāti ir Inguna Sudraba, Māris Riekstiņš.

Kamēr nav cita, domāju, ka Valdis Zatlers ir loģiskākā kandidatūra. Daži sākumā baidījās, ka viņš būs ieliktenis. Zatlers izrādījās pietiekami neatkarīgs un spējīgs atmest atpakaļ vienu otru likumprojektu, kaut šāda prezidenta rīcība politiskajiem sponsoriem varētu nepatikt. Savulaik, kad krīze bija visdziļākā, viņš izvirzīja Saeimai ultimātu, pieprasot rīcību. Tas bija spēcīgs gājiens. Viņš ir spējis ļoti solīdi pārstāvēt Latviju ārpolitiski. Sarežģītā situācijā viņš ir spējis nosaukt premjera kandidātu, kad tā izvēle nebija nemaz tik acīmredzama. Nav iemeslu, īpaši, kamēr nav redzams stiprāks kandidāts, kāpēc lai viņš nevarētu turpināt darbu.

Nevēlētos, lai uz prezidenta amatu kandidē cilvēks, kam ir celtas apsūdzības kriminālpārkāpumos. Tāpat negribētu, lai uz šo amatu kandidē cilvēks bez jebkādas ārpolitiskas pieredzes. Mēs esam pieredzējuši, ka prezidents gluži labi apgūst ārpolitiku darba gaitā, tomēr tas nav labākais ceļš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas