Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 13. jūnijs
Uva, Ainārs, Zigfrīds

Zatlers: virzot Vīķi - Freibergu ES prezidenta amatam, Latvija ir parādījusi stāju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Alīna Briselē
A
Nepiekrītu Vīķes-Freibergas (un vispār citu cilvēku) kritizēšanai vecuma dēļ. Katrs vecums ir cienījams, un visiem vecumiem jābūt visur pienācīgi pārstāvētiem. Latvijā vēsturisku iemeslu dēļ valsts vadībā un iestādēs ir ļoti daudz gados jauni cilvēki, kas arī ir ļoti problematiski. Mums ministriju vadībās nonāk cilvēki jau 30 gadu vecumā, kamēr citās valstīs kāpšana pa karjeras kāpnēm ilgst visu mūžu, un par direktoru kļūst tikai 60 gadu vecumā (protams, ar uzkrāto attiecīgo pieredzi un kompetenci). Briselē esmu dzirdējusi ka citi ironiski saka, ka "Latvija ir valsts, ko vada bērni", tas ir viens no iemesliem, kādēļ mūsējos uztver ne pārāk nopietni. Tātad - visur jābūt gan jauniem, gan vidējiem, gan veciem. Izšķiroša ir tikai kompetence, nevis vecums. Un, starp citu, VVF ir tiesām politiķe, ar ko mēs varam lepoties.
Stāja
S
Kāda tur stāja? Katra valsts var izvirzīt savus kandidātus. Mums jau viņu nav, tāpēc vajadzēja atkal kanādieti, kura tik vien prot kā smukumus izrādīt. Bet tur kur tiešām vajag stāju, tur mums viņas kā reiz nav. Kā pienāk kārtējais Briseles rīkojums, ierēdņi uzreiz pārtulko un iesniedz apstiprināšanai valdībā, lai Latvijai būtu viedoklis (un vēl tāds viedoklis, kas saskan ar Briseles viedokli.) Šobrīd Latvijai stājas diemžēl nav. Ir tikai bars nespējīgu ļautiņu, kas pēc bagātām dzīrēm katrs stiepj vezumu uz savu pusi, jo nezina (un nekad nav zinājuši), kā tālāk vadīt šo valsti un aizsargāt tās garīgās un kulturālās vērtības.
AnsisR
A
Novēlu panakumus Vairai Vīķei Freibergai! Par viņu ir daudz racionālu argumentu sākot ar viņas daudzo valodu pārvaldišanu, starptautiskā pieredze un viņas izpratne par Vidusjuras valstīm :Maroka, Spānija, Francija… Prêt ir Iraka un tas ka Latvija nav Eirozonā.
Pēteris
P
Nedomāju,ka viņu ievēlēs, bet pilnībā piekrītu Zatleram, ka Latvija ar viņas izvirzīšanu ir parādījusi stāju, parādijusi to, ka mums ir arī Eiropas līmeņa politiskie darbinieki. Eiropā, protams, tādu ir pietiekoši, taču Latvijā VVF ir tikai viena no pavisam nedaudzajiem politiķiem, kuri arī varētu piederēt šim "pulciņam". Tā ka gods gan VVF, gan Latvijai.
He he...
H
Būtu nu mūsu VOLDI"N"S paklusējis...
LETA ziņo
L
Te veselā saprāta balss: Latvijas eksprezidentes Vairas Vīķes Freibergas izredzes kļūt par ES prezidenti ir vienādas ar nulli. Ja atbalsts Irākas karam būtiski pasliktināja pat bijušā Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra izredzes, tad Vīķes Freibergas izredzes atbalsts Irākas karam ir iznīcinājis pilnībā. Vairas Vīķes Freibergas kandidēšana uz ES prezidenta posteni ir tikai vietējas nozīmes politiskās reklāmas kampaņa. Normunds Grostiņš Latvijas Nākotnes Institūta direktors
he
h
Latvija ir parādījusi stāju ________________________ nu jau, preža kungs.. ko tur tādu līku muguru visiem rādīt? labāk būtu klusu maliņā pasēdējuši, varbūt neviens i nemanītu, cik tā mugura Latvijai kumpa
Andris
A
Latvijas stāja četrrāpus bez biksēm tāpat bija zināma.
> Lelle
&
Ko mūsu "dekoratīvie" prezidenti ar tādām pilnvarām kā viņiem ir, var apturēt? VVF ir daudz darījusi Latvijas labā un ievēlēšanās gadījumā būs'laba ES prezidente
Lelle
L
Apžļiņ! Kāda vēl tur stāja? Visa pasaule zina, kas te notiek. Un tiem ārzemniekiem ir jābūt pilnīgi idiotiem, lai par ES ieliktu cilvēku, kurš 8 gadu valdīšanas laikā nespēja apturēt valsts izlaupīšanu, tautas iedzīšanu postā. Vai tad ES vajaga tādu prezidentu???
Ansis
A
presē VVF gan tiek minēta starp vairākiem reālajiem kandidātiem
.
.
Lai prezidentei izdodas!!! Veiksmi viņai! Bet "stājas parādīšana" jau nu gan šajā gadījumā ir mazsvarīga, jo Latvija jau ir tik negatīvi izreklamēta, ka stājas parādīšana nelīdzēs. Vienīgi, ja VVF kļūs par ES prezidenti, tad tas Latvijas tēlam nāks par labu.
Oskars
O
Drīzāk Zatlers ar esošām PARTIJĀM nobijās ,kad VAIRA nodibinās Latvijā jaunu PARTIJU un viņus ātri PAKĀRS.
Zigis
Z
Vienas kārtis gan atklātas, Eiropas neko nedara bez konsultācijām ar Krieviju. Un domāju, Meģveģevs vakar Stoholmā nepaturēja noslēpumā, ko grib un ko negrib redzēt par Eiropas prezidentu.
klusais
k
Sis gadijums liecina, ka Eiropas lietas nevar atstat vienas ministrijas parzina, jo ja ministrs ir nespejigs, tad valsts inetereses Eiropas Savienibas ir apdraudetas. Veiksmi prezidentei ! Lai izdodas ! Vina ir to pelnijusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas