Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zatlers: Zvanīju Šleseram, lai apsveiktu, nevis prasītu atbalstu pārvēlēšanai amatā

Valdis Zatlers, vēl būdams Valsts prezidenta amatā, zvanījis ekspolitiķim Aināram Šleseram vienīgi ar mērķi apsveikt ar dēla piedzimšanu nevis runāt par iespējamo pārvēlēšanu prezidenta amatā uz otro termiņu, viņš trešdienas rītā intervijā apgalvoja Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma.

Šlesers otrdien, komentējot Zaltera izteikumus oligarhu sarunu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē, paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem apgalvoja, ka Zatlers viņam zvanījis un lūdzies atbalstu pārvēlēšanai amatā. Šlesers arī aicināja "komisiju izprasīt pierādījumus no tiesībsargājošām iestādēm par zvanīšanas (sazvanīšanās) faktu, ar kuriem neapstrīdami būs pierādīts, ka tieši V.Zatlers zvanīja A.Šleseram".

Zatlers trešdien rītā klāstīja, ka neapšaubāmi viņa kancelejas komanda "zondējusi" pārvēlēšanas iespējas ierastā un korektā politiskajā praksē - sarunās ar Saeimā ievēlētajām frakcijām. To vadītāji sarunās Rīgas pilī un arī Saeimā toreiz solījuši daļu savu balsu, taču pārliecība neesot bijusi, jo, kā zināms, Valsts prezidentu ievēl aizklātā balsojumā.

Savukārt viņa zvana iemesls Šleseram bijis apsveikums par dēla piedzimšanu nevis saistīts ar pārvēlēšanu amatā. To, pēc Zatlera vārdiem, apliecinātu arī šīs sarunas ieraksts, ja tāds izdarīts, kas papildināts ar zvana laiku.

"Nevajag jau jaukt mušas ar putraimiem," piebilda Zatlers.

Zatlers iepriekš, sniedzot paskaidrojumus komisijas priekšā, apgalvojis: "zem mana goda ir lūgties. Tie ir meli, ka es būtu zvanījis Aināram Šleseram." Vēl pirms uzaicinājuma uz komisijas sēdi eksprezidents norādīja, ka prezidentūras laikā ar politiķiem runājis tikai Rīgas pilī un Jūrmalas rezidencē.

Top komentāri

Johnee skaidra nauda
J
Lilita Valdim: "Zvani ka es tev saku! Uz karstām pēdām saku, zva-ni!!! Citādi es pati tūliņ pati pazvanīšu Inesei un visu sarunāšu".
pendele
p
tātad tomēr ir zvanījis , bet locījās teikdams , ka tas šim zem goda... nu kāds kuram tas gods
Janka
J
Nu kā var neapsveikt savu tuvāko draugu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas