Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Zemessardzes komandieris no trešdienas dosies bezalgas atvaļinājumā dēļ brauciena pie Veldres

Arī Zemessardzes komandieris Juris Zeibārts dosies bezalgas atvaļinājumā, lai segtu zaudējumus, kas radušies, izmantojot dienesta auto braucienā pie bijušā aizsardzības ministra Vineta Veldres (Tautas partija).

Zemessardzes štāba Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste Guna Freimane aģentūrai BNS teica, ka Zemessardzes komandieris no trešdienas dosies triju dienu bezalgas atvaļinājumā, lai tādējādi segtu zaudējumus par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis pagājušajā piektdienā pēc tikšanās ar NBS komandieri Juri Maklakovu nolēma ierosināt dienesta pārbaudi par medijos izskanējušo informāciju saistībā ar dienesta auto izmantošanu bruņotajos spēkos privātajām vajadzībām.

Maklakovs toreiz ministram apstiprinājis, ka viņš dosies triju dienu bezalgas atvaļinājumā, lai tādējādi kompensētu brauciena laikā nelietderīgi iztērētos līdzekļus, izmantojot dienesta auto.

Dienesta pārbaudi veiks ministrijas Ģenerālinspekcija, tajā gan tiks vērtēta tikai Maklakova un Zemessardzes komandiera Jura Zeibārta rīcība. Militārās policijas (MP) vadītājs Andris Kalniņš un ministrijas izpildsekretārs Raimonds Graube uz pasākumu bija ieradušies ar privāto transportu.

Dienu pēc pagājušajā nedēļā notikušās valdības sēdes, kurā pēc asām diskusijām koalīcijas partneru vidū tomēr vismaz vēl uz nedēļu savu amatu saglabāja Jūras spēku komandieris Aleksandrs Pavlovičs, vairākas vadošas bruņoto spēku esošās un bijušās amatpersonas ieradušās vakariņās pie bijušā Tautas partijas (TP) aizsardzības ministra Vineta Veldres Salacgrīvā, piektdien vēstīja laikraksts "Diena".

Viens no viesiem - MP vadītājs Andris Kalniņš - saistīts arī ar kuģu lietas izmeklēšanu, jo šai iestādei Ģenerālprokuratūra pārsūtījusi izvērtēšanai Aizsardzības ministrijas veiktās dienesta izmeklēšanas rezultātus. Tāpat neformālajā sanāksmē piedalījies bijušais NBS komandieris Gaidis Zeibots, NBS komandieris Juris Maklakovs, AM izpildsekretārs Raimonds Graube un zemessardzes komandieris Juris Zeibārts.

Laikraksts informēja, ka pie Veldres ar dienesta auto devies Maklakovs. Dienesta auto izmantojis arī Zeibārts, kurš gan toreiz taisnojies, ka izmetis vien nelielu līkumiņu pēc mācībām Cēsīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas