Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zilā Karoga saņemšanai izvirzītas 13 Latvijas peldvietas

Noslēgusies pasaules populārākā tūrisma ekosertifikāta - Zilā Karoga - kandidātu nacionālā izvērtēšana, un šogad ir atbalstīti visi trīspadsmit pieteikumus no Latvijas - no tiem 11 peldvietu un 2 jahtu ostu kategorijā.

Peldvietu Zilā Karoga kategorijāstarptautiskās žūrijas vērtējumam nodotiVentspils pilsētas peldvietas, Jūrmalas pilsētas Majoru un Jaunķemeru peldvietu, Daugavpils pilsētas Lielā Stropu ezera peldvietas un peldvietas Stropu vilnis, kempinga Abragciems peldvietas Engures novadā, Rīgas pilsētas Vakarbuļļu peldvietas, Liepājas pilsētas peldvietas Dienvidrietumu pludmale un Pludmale pie stadiona, kā arī Kuldīgas pilsētas Mārtiņsalas peldvietas un Jēkabpils pilsētas Radžu ūdenskrātuves peldvietas pieteikumi.

Savukārt Liepājas jahtu centrs un jahtu piestātne Pāvilosta Marina ir vienīgās Latvijas jahtu ostas, kas šajā sezonā pretendē saņemt Zilo karogu.

Zilā Karoga starptautiskā žūrija savu darbu uzsāks martā un Karoga ieguvēji būs zināmi aprīļa beigās. Ar šogadu Zilā Karoga kampaņā stājušās spēkā jaunas, augstākas prasības peldūdens kvalitātes vērtēšanā.

Zilā Karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās. Latvijā FEE International pārstāv nodibinājums "Vides izglītības fonds".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas