Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

ZRP lūgusi KNAB izvērtēt šķeltnieku priekšvēlēšanu finansējuma avotus

Zatlera reformu partija (ZRP) vērsusies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lūdzot izvērtēt no partijas nesen atšķēlušos deputātu priekšvēlēšanu finansējuma avotus, pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Jau ziņots, ka svētdien seši Saeimā ievēlētie ZRP biedri - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs - paziņoja par izstāšanos no partijas.

Kā stāstīja Holma, šie cilvēki priekšvēlēšanu kampaņas laikā it kā par savu naudu partijas vārdā izplatījuši aģitācijas avīzes un reklāmlapas, bet izrādījies, ka to visu apmaksājušas trešās personas un ZRP vadība par to nav zinājusi.

Šos izplatītos priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus ZRP nodevusi izvērtēšanai KNAB.

Šodien KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs vēl nevarēja apstiprināt, ka šāds iesniegums būtu saņemts.

Saskaņā ar likumā noteikto par priekšvēlēšanu izdevumiem, ko izlietojusi partija vai to apvienība, kas iesniegusi savu deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām, ir uzskatāmi gan tie izdevumi, kuri šim nolūkam bijuši šo apvienību izveidojušajām partijām, gan atsevišķu deputātu kandidātu individuālām priekšvēlēšanu aģitācijas kampaņām iztērētie līdzekļi, norādīja Vitenburgs.

Pārbaudot partiju iesniegtajās deklarācijās sniegto informāciju, tiek vērtēti ar vēlēšanu kampaņu saistītie izdevumi un ieņēmumi, tostarp arī finansēšanas avoti. Pārbaudēs tiek izmantota partiju sniegtā informācija - gan pirms, gan pēc vēlēšanām, kā arī ziņas, fakti un aģitācijas materiāli, ko birojam snieguši iedzīvotāji. Tāpat tiek izmantota priekšvēlēšanu aģitācijas monitoringā iegūtā un cita biroja rīcībā esošā informācija, skaidroja KNAB pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas