Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ZRP turpinās sarunas par koalīcijas veidošanu ar Vienotību un nacionālo apvienību

Zatlera reformu partija (ZRP) nolēmusi turpināt sarunas ar_ Vienotību _un nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) par koalīcijas veidošanu.

Par to ceturtdien pēc valdes un no ZRP 11.Saeimā ievēlēto deputātu tikšanās tika informēti žurnālisti. Koalīcijas partiju sanāksme paredzēta rīt, 14.oktobrī, plkst.15.30 Saeimā, Viesu zālē.

Jau ziņots, ka trešdien vakarā ZRP pauda neapmierinātību ar koalīcijas veidošanas sarunu gaitu un paziņoja par lēmumu "ieturēt pauzi" līdz piektdienai. ZRP norādīja, ka sarunas par koalīcijas veidošanu un nākamās valdības darāmajiem darbiem "nav saprātīgas".

ZRP līderis Valdis Zatlers žurnālistiem skaidroja, ka šodien partijā par koalīcijas veidošanu īsti neesot spriests, jo ZRP apzinoties savas vēlmes. Šī pauze esot domāta tieši Vienotībai un nacionālajai apvienībai, lai tās šīs dienas laikā pārdomā, vai viss trīs partiju parakstītajā vienošanās dokumentā ir skaidrs un kā to skaidri uzrakstīt valdības deklarācijā.

"Tas nepieciešams, lai rīcības plāns sāktu darboties no jaunās valdības pirmās dienas un Ministru prezidents varētu veiksmīgi darboties. Mums pauze nebija vajadzīga un sarunas turpināsim rīt," teica eksprezidents.

Tas, ko ZRP redzējusi trešdien pirms sava lēmuma par pārtraukumu sarunās, esot Vienotības un VL-TB/LNNK ieņemtā pozīcija, ka sākotnējais nodomu un rīcības plāns pārvērties ietekmes sfēru dalīšanā. Tāpat bijuši šo abu politisko spēku publiskie izteikumi, kas radījuši satraukumu par panāktās vienošanās ievērošanu.

Zatlers ceturtdien ar potenciālo jaunās koalīcijas premjeru Valdi Dombrovski (V) pārrunājuši pieļautās kļūdas sarunu procesā un apsprieduši iespējas, kā nonākt pie kompromisiem, stāstīja eksprezidents.

ZRP līderis domājot, ka līdz ar jaunās Saeimas sanākšanu valdība tiks izveidota. Zatlers gan atturējās prognozēt, vai jau rīt būs zināms valdības sastāvs, bet norādīja, ka nedēļas nogalē būs smagi jāstrādā pie valdības deklarācijas veidošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas