Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Edgars Putra (no kreisās) un Armands Krauze pārstāv Zaļo un Zemnieku savienības jauno politiķu paaudzi. Gan viens, gan otrs esot gatavi pārņemt arī Zemkopības ministrijas vadību, ja kādreiz tāda nepieciešamība rastos

ZZS kā mūris aiz sava ministra Dūklava

Pirms vairāk nekā pieciem gadiem noklausītās "oligarhu lietas" sarunas, kurās piedalījies ne tikai Zaļo un Zemnieku savienībā (ZZS) ietekmīgais sadarbības partneris, partijas Latvijai un Ventspilij priekšsēdētājs Aivars Lembergs, bet arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, uz ZZS nākotni varētu arī neatstāt lielu iespaidu. Tā uzskata Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra, kurš Dienai sacīja: "Taču tādā gadījumā mums ir jāparāda vēlētājiem, ka ZZS mainās un arī tās vadībā ienāk jaunā politiķu paaudze."

Viņaprāt, esot maldīgi domāt, ka ZZS nav rezervistu soliņa. "Partijas biedri to zina, ka gan es, gan Armands Krauze esam gatavi uzņemties zemkopības ministra pienākumus," teica Putra. Taču viņš neplānojot mudināt Dūklavu atkāpties. "Jānim Dūklavam pašam ir jāizvērtē, kas ir noticis, jo to vislabāk zina tikai viņš," uzskata Putra.

Žurnālā Ir publiskotajās "oligarhu lietas" sarunās Dūklavs ar toreizējo Rīgas ostas valdes priekšsēdētāju Aināru Šleseru pārrunājis, kā varētu pārdot ministram, iespējams, piederošu zemes gabalu ostas teritorijā, "kas ir uz svešām famīlijām".

Kad Diena nesen vaicāja ZZS politiķiem par "oligarhu sarunu" iespaidu uz ZZS nākotni, viens no Latvijas Zaļās partijas līderiem Ingmārs Līdaka apgalvoja, ka ZZS esot ļoti stabila. Arī ZZS valde esot pārvēlēta iepriekšējā sastāvā un to turpinās vadīt Krauze. "Stabilitāte zemkopības nozarē ir valstiski svarīga, ko Jānis Dūklavs ir nodrošinājis. Tagad vairs nav nekādu zemnieku nemieru. Kamēr Rīgā vieni rīko tautas sapulci, tikmēr laukos cilvēki raud pie aizpuvuša siena vāla," vēl piebilda Līdaka.

ZZS frakcijas vadītājs Brigmanis arī domā, ka ZZS atbalstītājs esot stabils, un tie temati, par kuriem aktīvi diskutējot Rīgā, ZZS vēlētājam neesot tik aktuāli. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 25. jūlija, numurā!
 

Top komentāri

dzērājs, zaglis, izspiedējs
d
ZZS kontrolētajā Jūrmalas domē bez kukuļa kā pret sienu
>:-)
&
SILE . līdz nāve mūs šķirs ! ar visām četrām , silē ! siles malā ,vēl ar zobiem iekodies ! neies prom !
STOP ZZS
S
Lai ZZS pizdjuki neaizmirst, ka līdz Saeimas vēlēšanām vairs nav tālu..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas