Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ZZS "nestrēbs karstu" un Lemberga lietā gaidīs gala sprieduma stāšanos spēkā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) arī pēc otrās instances tiesas notiesājošā sprieduma Ventspils politiķim Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) nemainīs nostāju pret savu sadarbības partneri, bet gan gaidīs tiesas galīgā lēmuma stāšanos spēkā, aģentūrai LETA uzsvēra ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis.

Pēc Rokpeļņa vārdiem, ZZS "nestrēbs karstu", jo vēl iespējams, ka par Rīgas apgabaltiesas šodien pasludināto nolēmumu varētu tikt iesniegta kasācijas sūdzība Augstākajā tiesā (AT), kas nozīmē, ka tiesvedību process vēl nav noslēdzies.

Tāpēc ZZS uzskata, ka Lemberga statusā nav notikušas būtiskas izmaiņas salīdzinoši ar pirmās instances lēmumu, jo tiesvedību process vēl nav noslēdzies, pauda frakcijas vadītājs. Kad process beigsies, tad ZZS arī vērtēšot procesa iznākumu un sadarbību ar Lembergu, paziņoja Rokpelnis.

Partiju apvienības politiķis atsaucās uz Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) tiesvedības gaitu, kurš pirmajās tiesu instancēs tika atzīts par vainīgu izspiešanā, bet 2021.gadā tiesvedības procesu beigās tika attaisnots. Tāpēc ZZS "nestrēbs karstu", jo apelācijas instances nolēmums, visticamāk, nebūs galējais lēmums tiesvedības procesā, pauda frakcijas vadītājs.

Vaicāts, vai vēlētāji šādu ZZS reakciju nenovērtēs negatīvi, Rokpelnis akcentēja, ka ZZS viena no pamata rakstura īpašībām esot pragmatisms un rīkošanās ar vēsu prātu. "Karstgalvība nav mūs raksturojoša īpašība," pauda politiķis.

Pēc viņa vārdiem, ZZS principi nav mainījušies, tajā skaitā iestājoties par tiesiskumu, tajā skaitā nevainīguma prezumpciju. Tāpēc ZZS arī apņēmusies izpildīt attiecīgos Satversme tiesas spriedumus jomās, kuras valsts līdz šim nav atbilstoši sakārtojusi.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa kā apelācijas instance trešdien bijušo Ventspils mēru, Lembergu atzina par vainīgu virknē epizožu par koruptīviem noziegumiem, bet par gadu samazināja cietumsodu.

Tiesa viņam nolēma piespriest četru gadu cietumsodu un mantas konfiskāciju. Cietumsodā apelācijas instances tiesa tāpat kā pirmā instance nolēma ieskaitīt Lemberga atrašanos apcietinājumā un pavadīto laiku mājas arestā.

Daļā apsūdzību Lembergu attaisnoja.

Par apelācijas instances nolēmumu vēl būs iespējams iesniegt kasācijas sūdzību vai protestu AT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas