Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ZZS redz Jāni Raščevski RAPLM vadībā un atbalsta Antru Sakni veselības ministres amatam

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatam varētu virzīt bijušo Jēkabpils rajona padomes priekšsēdētāju Jāni Raščevski, apstiprināja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Viņš arī informēja, ka ZZS atbalsta Pilsoniskās savienības (PS) izvirzīto veselības ministra amata kandidāti, Rīgas domnieci Antru Sakni. Tieslietu ministra amatam ZZS gaida, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) nosauks pie partijām nepiederošu kompromisa kandidātu.

J. Raščevskis šobrīd ir Jēkabpils domes deputāts, ievēlēts no ZZS ietilpstošās Latvijas Zemnieku savienības. Pašu J. Raščevski nav izdevies sazvanīt. Atzinīgi viņu vērtē arī atsevišķi politiķi Jaunajā laikā, piemēram, Dzintars Zaķis, kuram arī Jēkabpils puse ir dzimtā, un kādreizējais pašvaldību ministrs Māris Kučinskis (TP). A. Brigmanis gan atzina, ka cietu jāvārdu J. Raščevskis vēl nav devis.

Tas varētu būt saistīts ar neskaidrību par tālāko ministru virzīšanas procesu, jo to bremzē ZZS un PS savstarpēji izslēdzošās intereses. A. Brigmanis DB neslēpa, ka zaļie zemnieki ir aizvainoti par premjera attieksmi, jo neviens no ZZS sauktajiem potenciālajiem ministru kandidātiem nav aicināts tikties, kamēr PS izvirzītā A. Sakne uzaicināta pie V. Dombrovska «jau nākamajā dienā».

Vienlaikus A. Brigmanis uzsver, ka «ar kādu jau kopā būs jāstrādā un ar Jauno laiku strādāt var». Problēmas viņš saskata premjera partijas Jaunais laiks (JL) saistībām pret partneriem apvienībā Vienotība. Esot reizes, kad ZZS par kaut ko vienojas ar V. Dombrovski, bet vakarā vai nākamajā rītā atskan zvans no premjera, ka «diemžēl Vienotības valde to neatbalstīja».

DB jau rakstīja, ka Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija ceturtdien vienojās negrozīt Ministru kabineta iekārtas likumu, kurā Tautas partija bija iesniegusi priekšlikumus par ministriju skaita samazināšanu. Komisija iepriekš ar premjeru V. Dombrovski vienojās, ka šādā gadījumā arī viņš nenāks ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) likvidēšanas plāniem līdz 10. Saeimas vēlēšanām. Premjers šodien vēl pirms pašvaldību komisijas sēdes izteicās, ka šādā gadījumā lēmumi par ministriju skaitu jāatliek līdz pēcvēlēšanu laikam.

Tomēr premjera partijā JL ir arī viedoklis, ka pašvaldību ministrija būtu pakāpeniski jāreorganizē piecos atlikušajos mēnešos. Tā, piemēram, uzskata JL Saeimas frakcijas vadītājs Dz. Zaķis. JL līdere Solvita Āboltiņa savukārt uzsvēra, ka viena vai otra izvēle par RAPLM likteni nav izšķiroša, lai partijas vienotos par ministru amatiem. Viņa gala lēmumu par RAPLM atstāj premjera ziņā.

Top komentāri

[email protected]
h
Jāni Raščevski apsaukāt nav liela māksla. Vai paši esat kaut smilgu pa ledu vilkuši? Jānis nav augstprātīgs, tas viņa amatā lieti noderētu, jo ir diezgan reta īpašība sarkanbalt sarkanās nomenklatūras aprindās. Esmu pārliecināts, ka būs daudz labāks par iepriekšējo ministru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas