Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

ZZS referendumu par eiro nerīkos; Saskaņas centrs par to vēl lemšot

Pēc Eiro ieviešanas likuma pieņemšanas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) kā politiska apvienība referendumu saistībā ar eiro ieviešanu neorganizēs, bet apvienība Saskaņas centrs vēl tikai lems, kā rīkoties.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka politiskās apvienības kopējā pozīcija paredz, ka referendumu saistībā ar eiro ieviešanas datuma maiņu vajadzētu organizēt sabiedriskajām organizācijām. To nebūtu racionāli organizēt partijām, jo visi partiju rīkotie referendumi ir izgāzušies.

Brigmanis gan norādīja, ka politiskajā spēkā ir dažādi viedokļi, un neizslēdza iespēju, ka viens vai daži ZZS deputāti varētu saskaņā ar Satversmi censties vākt 34 parakstus, lai prasītu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam rosināt referenduma procedūru par pieņemto Eiro ieviešanas likumu. Savukārt prasīt Bērziņam nodot šo likumu otrreizējai skatīšanai būtu muļķīgi, jo prezidents ir pasludināts par "eiro ieviešanas lokomotīvi".

SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs sacīja, ka SC "vērtēs visas iespējas" un izvēlēsies piemērotāko. Sīkāk šo jautājumu Urbanovičs nekomentēja, vien atkārtoja, ka SC vērtēs dažādas iespējas.

Kā ziņots, Saeima šodien otrajā un galīgajā lasījumā pieņēma Eiro ieviešanas likumu, kas regulēs lata un eiro vienlaicīgas apgrozības periodu, abu valūtu paralēlās atspoguļošanas periodu, skaidrās naudas nomaiņu pret eiro un citus jautājumus. Eiro ieviešanas mērķa datums Latvijā ir 2014.gada 1.janvāris.

Par likumprojekta pieņemšanu otrajā un galīgajā lasījumā balsoja 52 deputāti, pret - 40, bet atturējās divi deputāti.

Par balsoja 52 koalīcijas deputāti, pret bija 40 deputāti, kuri pārstāv opozīciju, kā arī deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), bet atturējās divi deputāti - Andris Bērziņš (ZZS) un Jānis Dūklavs (ZZS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas