Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ZZS velta skarbus apvainojumus JKP

ZZS uzskata, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar savu paziņojumu par neatkāpšanos no sarkanās līnijas pret zaļzemniekiem faktiski ir torpedējusi KPV LV līdera Alda Gobzema valdības modeli. Paziņojumā medijiem ZZS saviem politiskajiem konkurentiem netaupīja arī skarbu kritiku, apvainojot JKP melos un mantkārībā un pat dēvē daļu JKP ierosinājumu par valsts interešu nodevību.

"Jauno konservatīvo partiju raksturojošie elementi ir mantkārība, melīgums, demagoģija un populisms," pausts ZZS paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem. ZZS, ar kuriem konservatīvie vienā valdībā atsakās strādāt, uzskata, ka Bordāns ar savu paziņojumu faktiski ir torpedējis Gobzema izredzes.

"Jau priekšvēlēšanu laikā šis politiskais spēks savu kampaņu balstīja uz melīgiem paziņojumiem, nepatiesiem apgalvojumiem par politiskajiem konkurentiem un neizpildāmiem solījumiem vēlētājiem. Šādu stratēģiju Jaunā konservatīvā partija turpina arī pēc ievēlēšanas Saeimā, novelkot "sarkanās līnijas", izvirzot neizpildāmus uzdevumus un tādējādi novedot jebkurus mēģinājumus vienoties par valdības izveidi strupceļā."

Piemēram, Jaunās konservatīvās partijas kategoriskā prasība privatizēt nacionālās bagātības – mežus, ostu un dzelzceļa infrastruktūru, u.c. valsts un pašvaldību īpašumus - ir uzskatāma par Latvijas interešu nodevību, kam ZZS nevar piekrist.

ZZS paziņojumā arī vērsās pie Alda Gobzema, mudinot "turpināt konstruktīvu darbu pie jaunās valdības izveides, lai attaisnotu sabiedrības doto mandātu un izvestu valsti no politiskā strupceļa". ZZS uzskata, ka Gobzemam būtu jāatrisina domstarpības ar Attīstībai/Par!. 

Jau vēstīts, ka Jānis Bordāns ceturtdienas rītā paziņoja - JKP neatkāpsies no sarkanās līnijas pret ZZS un ar šo politisko spēku vienā valdībā neies, kas samazina Gobzema izredzes nodrošināt savam valdības modelim vairākuma atbalstu.

 

Top komentāri

UU
U
Kāpēc ZZS uzskata, ka viņi ir valsts?
Japī
J
haha. ZZS laikam nāksies bekot iet. Žēl, ka Dūkiņš vadīs Tautsaimniecības komiteju - neko neredzēs, stagnēs un liks spieķus depozītam. Bet ZZS jau sen laiks tīties.
Nja
N
Lemberga grupējums precīzi aprakstīja sevi un savam raksturojumam piešķīra savu pretinieku vārdu. Gānīšanās no lemberga grupējuma ir lielākais apbalvojums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas