Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

16. martā atkal pieteikti gan leģionāru pieminētāju, gan antifašistu pasākumi

Rīgas domē uz 16. martu, kad daļa sabiedrības piemin latviešu leģionārus, oficiāli pieteikti trīs pasākumi, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

Biedrība Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa tradicionāli pieteikusi gājienu no plkst. 11 līdz 13. Gājiena maršruts ir Rīgas Sv.Jāņa baznīca-Kaļķu iela-Brīvības laukums, kur tas noslēgsies ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa. Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 100 cilvēku.

Tāpat biedrība Nacionālo karavīru atbalstam no plkst. 7 līdz 13 pieteikusi sapulci Brīvības laukumā. Tās mērķis ir atgādināt par 1944. gada 16. martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un Latviešu leģiona Otrā pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem. Plānots, ka šajā pasākumā piedalīsies 20 cilvēku.

Savukārt no plkst. 9 līdz 13 sapulci/piketu Brīvības laukumā pieteikusi biedrība Latvijas Antinacistiskā komiteja. Sapulce veltīta Waffen SS upuru piemiņai, un tās dalībnieki plāno uzsvērt Waffen SS noziegumu attaisnošanas bīstamību. Arī šajā pasākumā plānotais dalībnieku skaits ir 100.

Tā kā plānoto pasākumu vieta un laiks pārklājas, tad, visticamāk, organizatori kā katru gadu tiks aicināti uz pārrunām pie pilsētas izpilddirektora, lai vienotos par visiem pieņemamu pasākumu norisi, ņemot vērā Satversmē noteikto pulcēšanās brīvību no vienas puses un sabiedrisko drošību no otras puses.

"Pēdējos gados tas ir izdevies, un šajā datumā nekādi ievērojami ekscesi netika novēroti," uzsvēra Vidauskis.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās nacistiskās Vācijas bruņotajos spēkos Latviešu leģiona sastāvā. Daļa sabiedrības uzskata, ka šie cilvēki cerēja cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bija fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

Top komentāri

Latvijastēls
L
L Būtu gan ļoti loģiski, ja 16. martā piemiņas pasākums notiktu pie Vācijas vēstniecības. Tas būtu pat ļoti labi. Jo Vācija līdz šai dienai nav skaidri deklarējusi leģionāru mobilizācijas piespiedu raksturu. (Jo baidās , ka vajadzēs maksāt).
Urlplēsis
U
16. Marts - latviešu bruņotās cīņas pret krievu okupantiem un lepnuma diena ! Mēs nepieminam, mēs svinam !
reptilis
r
Iekšēji sašķelta valsts ir vāja valsts:(((
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas