Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

4.maijā uz Vanšu tilta mērosies spēkiem virves vilkšanā

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā 4. maijā plkst.15.00 Rīgā  uz Vanšu tilta pirmo reizi notiks Lielās virves vilkšanas sacensības starp Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotājiem. Pasākuma laikā Vanšu tilts satiksmei, izņemot operatīvo transportu, tiks slēgts.

Lielā virves vilkšana plānota plkst. 15.00, bet jau no plkst. 14.00 notiks gatavošanās šīm sacīkstēm. Dalībniekiem būs jāatzīmējas, notiks instruktāža un virves vilkšanas paraugdemonstrējumi. Virve būs vairāk nekā 400 metru gara ar atzīmēm, lai dalībnieki zinātu, kur tā jātur. Uzvarēs tā krasta komanda, kura divu minūšu laikā pārvilks virvi pāri četru metru atzīmei, informēja Rīgas domē.

Sacensībās varēs piedalīties ikviens interesents no 16 gadu vecuma. Dalībniekiem iepriekš, sākot no 23. aprīļa, bija jāreģistrējas interneta vietnē: www.riga.lv, izvēloties kurā komandā – Labā krasta vai Kreisā krasta viņš startēs. Sacensību dienā 4. maijā vajadzēs atzīmēties, un varēs saņemt īpaši veidotu dalībnieka nozīmīti.

Organizatori aicina dalībniekus izvēlēties ērtu tērpu (vēlams sporta, ar garām piedurknēm) un sporta vai ikdienas apavus, drīkstēs vilkt cimdus, bet nedrīkstēs lietot nekādas smēres. Katrs vilcējs pats uzņemas atbildību par savu veselību. Virve būs jāsaņem tvērienā ar abām plaukstām no apakšas. Būs aizliegts virvi apvīt ap roku un tad to satvert. Ja vilkšanas laikā dalībnieks nevarēs turpināt vilkšanu, tad varēs izstāties. Virves vilcēju klubu instruktori, kuri atradīsies virves vilkšanas zonā, rūpēsies par drošības pasākumiem.

Pasākuma laikā galvaspilsētā tiks ierobežota satiksme - no plkst. 13.30 līdz 17.00 transports nevarēs pārvietoties pār Vanšu tiltu, posmā no Noliktavas līdz Slokas ielai, izņemot sabiedrisko un operatīvo transportu. Savukārt no plkst. 14.00 līdz 16.30 tiks slēgta arī sabiedriskā transporta satiksme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas