Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgas namu pārvaldnieks plāno piedāvāt energoservisa kompāniju pakalpojumus

Lai veicinātu ēku siltināšanas procesu, plānots, ka Rīgas namu pārvaldnieks (RNP), kas apsaimnieko 4,5 tūkstošus ēku, tuvāko četru gadu laikā sāks piedāvāt energoservisa kompāniju (ESKO) pakalpojumus, tas nozīmē, ka uzņēmums ieguldīs līdzekļus un siltinās ēkas, bet izmaksas atgūs uz ietaupītās siltumenerģijas rēķina, iedzīvotāju maksājumiem saglabājoties iepriekšējā līmenī, vēsta laikraksts Diena.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) Dienai paskaidroja, ka galvaspilsētā siltināto ēku ir maz tāpēc, ka šis process sākts vēlāk nekā citur, ilgu laiku prasījusi RNP izveidošana. Siltināšanas aktivitātes ietekmē arī izīrēto dzīvokļu daudzums un lielo daudzdzīvokļu māju īpatsvars, tāpēc ir grūtāk pieņemt kopīgu lēmumu. 

Pašlaik RNP meklē potenciālos partnerus, kas varētu kreditēt siltināšanu. Ar šādu nolūku Rīgas mērs esot devies nesenajā vizītē uz Berlīni. RNP šogad ir tikai uzsācis pirmās mājas siltināšanu, kā arī noslēgti astoņi līgumi ar LIAA, informēja RNP pārstāvis Krists Leiškalns. 

Rīgā ir samērā maz siltināto daudzdzīvokļu ēku, līdz šim noslēgti 52 līgumi un kopējais renovējamo ēku skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir 12, norādīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Struktūrfondu vadības un kontroles departamenta pārstāvis Raimonds Aleksejenko. Citos reģionos, piemēram, Vidzemē un Kurzemē, šis skaits pārsniedz 90. Kā jau Diena rakstīja, vislielākais siltināto ēku skaits ir Liepājā, Ventspilī un Valmierā. R. Aleksejenko uzskata, ka daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku siltināšanas process ir atkarīgs no pašu iedzīvotāju aktivitātes, ko ietekmē arī izīrēto dzīvokļu skaits ēkā, un namu apsaimniekotāja darba, skaidrojot renovācijas ieguvumus un spējas ieguldīt līdzekļus siltināšanā.

Plašāk lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas