Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas attīstībai Rīgas domes deputāti izstājas no APP frakcijas

Sašķēlusies galvaspilsētas mēra Mārtiņa Staķa Attīstībai/Par/Progresīvie (APP) frakcija Rīgas domē, to pametot Latvijas attīstībai trīs deputātiem.

Šo frakciju veidoja trīs partiju pārstāvji - Latvijas attīstībai, kustība Par!, kuras pārstāvis ir Staķis", un Progresīvie, kas veido skaitliski lielāko daļu no frakcijas. Kopumā tajā bija 18 deputāti.

Kā sociālajos tīklos atzīmējis Staķis, trīs Latvijas attīstībai Rīgas domnieku paziņojums par izstāšanos no frakcijas viņam esot nepatīkams pārsteigums laikā, kad ir grūts pilsētas budžeta pieņemšanas process.

No frakcijas atšķēlušies deputāti gan izteikuši apņemšanos konstruktīvi turpināt darbu.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja APP frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs, no frakcijas aizgājuši Latvijas attīstībai biedri Viesturs Zeps, Anete Jēkabsone-Žogota un Iveta Ratinīka.

Frakcijas pamešana esot saistīta ar to, ka tajā ļauts palikt bijušajam Latvijas attīstībai biedram Mārim Mičerevskim, kurš šoruden ar skaļu skandālu pameta partijas rindas.

Zeps jau publiski paudis, ka Latvijas attīstībai veidos savu frakciju Rīgas domē. "Esam aktīvi līdzrakstījuši Rīgas restarta programmu un turpināsim strādāt, lai to īstenotu," norādīja Zeps, uzsverot, ka joprojām atbalsta Rīgas mēru Staķi.

Rīgas mērs uzskata, ka šī šķelšanās neapdraud Rīgas domes koalīcijas stabilitāti. Tajā ir četras frakcijas un 36 deputātu vairākums. 

"Kolēģi koalīcijā apstiprinājuši, ka turpinām strādāt. Pašlaik koncentrējamies uz budžeta pieņemšanu, esam uzsākuši darbu pie vairākām lielām reorganizācijām," norāda Staķis.

Viņš arī piebilda, ka tikai pēc budžeta pieņemšanas tiks risināts jautājums par to, kādas būs viņa frakcijas attiecības un sadarbība ar LA deputātiem.

Pievienotas pēdējās trīs rindkopas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas