Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rail Baltica būvniecība mainīs Rīgas centru

Līdz mēneša beigām plānots izsludināt iepirkumu par Rail Baltica Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un stacijas projektēšanu un būvniecību, kas izmaksās gandrīz divsimt miljonu eiro. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem darbi, kuru rezultātu redzēsim pēc pieciem gadiem, nozīmēs pārmaiņas arī stacijas apkārtnē, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Rīga iegūs jaunas teritorijas publiskajā ārtelpā. Tā kā paredzēts norakt uzbērumus, tiks savienotas divas iepriekš norobežotas pilsētas daļas. Autoosta un Centrāltirgus vairs nebūs nodalīts no vēsturiskā centra. Turklāt atbrīvosies vieta, kas "rada potenciālu transporta izvietošanai, rekreācijas zonām un komerctelpām", stāsta Eiropas dzelzceļa līniju pārstāvis. Latgales priekšpilsēta iegūs jaunus stimulus attīstībai, prognozē uzņēmuma Eiropas dzelzceļa līnijas Attīstības un sadarbības departamenta direktors Agnis Driksna.

Diena jau iepriekš rakstījusi par Rīgas domes plāniem sakārtot teritoriju Centrāltirgus tuvumā. Projekta arhitekts Aldis Polis žurnālistiem janvārī stāstīja, ka notiks Centrāltirgus ielas un Maskavas ielas stāvvietu rekonstrukcija, zem tirgus angāriem esošo pagrabu jeb pazemes pilsētiņas atjaunošana divu hektāru platībā, kā arī kanāla malas pārbūve, paredzot vairāk vietas gājējiem, izbūvējot veloceliņu un laivu piestātni.

Pārmaiņas būvdarbu laikā skars arī autoostu. Iepriekš izskanējis, ka to varētu pārvietot uz Torņakalnu, tomēr vakar Pilsētas attīstības komitejas sēdē Pilsētas attīstības departamenta vadītājs Dzintars Balodis teicis, ka pārvietošana notiks būvdarbu laikā. Torņakalnā plānota reģionālā autoosta, bet jautājums par centrālo autoostu vēl tiks apspriests, raksta ziņu aģentūra LETA.

Driksna arī pastāstīja, ka, tā kā tiks nojaukts uzbērums, iegūsim jaunu Elizabetes un Timoteja ielas savienojumu, kas atslogos Gogoļa ielas pārvadu un ļaus plānot jaunu transporta kustības mezglu ap staciju, jo "šobrīd, kā mēs zinām, praktiski legāli izlaist pasažierus pie stacijas nav iespējams, visās malās ir norobežojumi". 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 13.aprīļa, numurā!

Top komentāri

TrollisJT
T
Ka tik nu neaizķertu kādu PIEMINEKLI.
Viduslaiki
V
Eiropas naudu vajag izmantot pilsētas modernizācijai: satiksmes tuneļa izbūvei zem Daugavas un dzelzceļa pārvietošanai pazemē visas pilsētas teritorijā.
rekreācijas zona
r
tas ir nenormaali latviski
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas