Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
Teju visi RS darbinieki ir LABA biedri

Rīgas satiksme lauzusi līgumu ar Arodbiedrību koordinācijas centru

Uzņēmums Rīgas satiksme lauzis līgumu ar Arodbiedrību koordinācijas centru, kas bija tā starpnieks sadarbībā ar arodbiedrību LABA, ceturtdien vēstīja telekanāls LNT. Lielākā daļa no Rīgas satiksmes darbiniekiem ir šīs arodbiedrības biedri. Turpmāk Rīgas satiksme pati nodrošināšot saviem darbiniekiem visus tos labumus, kuru organizēšanai Arodbiedrību koordinācijas centram iepriekš tika pārskaitītas prāvas summas, piemēram, 2015. gadā tas bija gandrīz pusotrs miljons eiro.

"Ņemot vērā dažādus ieteikumus, apstākļus un arī mūsu iekšējo resursu pārvērtējumu, mēs esam nonākuši pie secinājuma, ka šobrīd būtu pareizāk izdarīt tā, ka Arodbiedrību koordinācijas centru, visu to sadaļu pārņemt Rīgas satiksmes rīcībā, un mēs paši turpmāk nodrošināsim tos visus labumus, kas attiecas uz darbiniekiem," komentēja Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis.

Šomēnes Rīgas satiksme arī vairs nav pārskaitījusi biedru naudas arodbiedrībai LABA. Kā skaidroja tās vadītājs, līdz šim tas tika darīts uz koplīguma pamata, tāpēc tagadējā situācija arodbiedrību neapmierina.

"Rīgas satiksme ir pārtraukusi daļēji izpildīt koplīgumu. Par to mums ir ierosināms kolektīvais tiesību strīds, un to mēs arī darīsim," sacīja LABA valdes priekšsēdētājs Raimonds Gailis.

Pēc LABA datiem arodbiedrībā ir gandrīz visi Rīgas satiksmes darbinieki. Līdz šim biedru naudas par viņiem administrēja darba devējs, bet tagad nu tas būs jādara pašiem. Biedra nauda ir 1 % no bruto algas. Līdz šim tā tika centralizēti ieturēta no gandrīz 4000 Rīgas satiksmes darbinieku atalgojuma. Mēnesī tas kopā ir ap 20 000 eiro. Zaudējot šos ienākumus, LABA acīmredzot radušās problēmas, par ko liecina arī pie tās biroja durvīm parādījies uzraksts.

"Mums ir grūti tagad strādāt, jo mēs esam daļēji bloķēti, tāpēc mēs nedaudz pārkārtojamies un ir vajadzīgas pāris dienas, lai mēs reorganizētos," atzina Gailis.

Kā ziņots, vēl pirms diviem gadiem pēc pārbaudes Valsts kontrole ieteica Rīgas satiksmei rūpīgi izvērtēt sadarbības nepieciešamību ar Arodbiedrību koordinācijas centru. Kā ceturtdien telekanālam LNT skaidroja Valsts kontrolē, tolaik tika veiktas vien formālas darbības ieteikuma izpildei. Proti, sagatavots pētījums, kurā tika pamatota Rīgas satiksmes un Arodbiedrību koordinācijas centra sadarbības nepieciešamība. Tagad tādas acīmredzot vairs nav. Valsts kontrole arī ir ierosinājusi veikt grozījumus likumā, lai tai atļautu pārbaudīt pašvaldību uzņēmumu pārskaitījumus arodbiedrībām. 

Top komentāri

arodbiedribu koordinacijas centrs t
a
Kas tas tads? Jauna sile arodbiedribam?
Ēdelweiss
Ē
O , tad jau tās LABA uzticigais sulainītis-dropmanmīzenzaglenlopenDinucis Sirsniņa ar savu pasugas praidu vares labāk parazititēt , stukačot un uzbrukt no aizmugures...
eksis
e
Paldies, Juta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas