Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Pamatfunkciju veikšanai naudas pietiekot, bet papildu līdzekļi nepieciešami attīstībai

Rīgas satiksme varētu lūgt miljonos mērāmu papildu dotāciju

Lai nodrošinātu uzņēmuma attīstību, SIA Rīgas satiksme budžeta grozījumos varētu lūgt domei aptuveni 11 miljonus eiro, kas uzņēmuma ieskatā ir neatbilstošas pašizmaksas aprēķina dēļ tam nekompensētā summa par pakalpojumu sniegšanu.

Taujāts, vai uzņēmumam šogad būs nepieciešama papildu dotācija, tā pagaidu valdes vadītājs Ernests Saulītis šodien domes Satiksmes un transporta lietu komitejā norādīja, ka pamatfunkciju veikšanai ar piešķirto dotāciju šogad būs pietiekami, taču

līdzekļu neesot uzņēmuma attīstības veicināšanai.

"Mūsu aprēķini liecina, ka pagājušajā gadā neatbilstošas pašizmaksas aprēķina dēļ dome nav kompensējusi pakalpojumu sniegšanu aptuveni 11 miljonu eiro apmērā. Vismaz daļu šīs naudas lūgsim šī gada budžeta grozījumos piešķirt," sacīja Saulītis.

Taujāts, cik liela dotācija kapitālsabiedrībai varētu būt nepieciešama nākamgad, amatpersona pauda viedokli, ka, līdzīgi kā šogad, tā varētu būt 130 līdz 140 miljonu eiro robežās.

Viņš pastāstīja, ka valde apstiprinājusi pagājušā gada pārskatu un uzņēmums, kā jau iepriekš izskanējis, gadu noslēdzis ar vairāk nekā sešus miljonus eiro lieliem zaudējumiem.

Pēc Saulīša teiktā, zaudējumu galvenie iemesli ir izmaksas par tehnikas iegādi, kā arī zaudējumus 1,5 miljonu eiro apmērā radīja sadarbība ar pilnsabiedrību Rīgas mikroautobusu satiksme.

Viņš vērtēja, ka uzņēmuma finansiālie rādītāji ir stabili un darbu optimizēt izdevies tik tālu, ka šogad nav izmantots neviens overdrafta līgums. Konkrētu summu, cik šī gada laikā uzņēmuma izdevies ietaupīt, Saulītis gan nosaukt nevarēja.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA Rīgas satiksme auditētais apgrozījums pērn bija 175,355 miljoni eiro, kas ir par 15,1% vairāk nekā gadu iepriekš, un zaudējumi veidoja 6,278 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes lielāki nekā 2017. gadā.

Uzņēmuma apgrozījums 2017. gadā bija 152,39 miljoni eiro un zaudējumi bija 15 116 eiro.

Top komentāri

Lai iemācās
L
strādāt esošā budžeta ietvaros. Man nav kam paprasīt papildu naudu, lai dzīvotu ārpus manas darba algas robežām.
Kuzja un Muris
K
Sūdainu mietu pa muguru, nevis papildus miljonus!
ee
e
Lai konfiscē iepriekšējās vadības mantu, tad jau, iespējams, to summu nosegs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas