Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aldermane: slēgšanai paredzēto skolu direktoriem vēl ir iespēja pārliecināt domi mainīt šos plānus

Lai gan Rīgas dome (RD) nolēmusi tuvākajos gados galvaspilsētā slēgt dažas skolas, to direktoriem vēl ir iespēja pārliecināt domi šos plānus mainīt.

Galīgais lēmums par šo skolu darbu tiks pieņemts martā, intervijā aģentūrai BNS sacīja RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (LPP/LC).

Rīgas domē ir izveidota īpaša darba grupa saistībā ar skolu optimizēšanu. Lai arī RD jau ir pieņēmusi lēmumu par izglītības iestāžu optimizēšanu 2010. un 2011.gadā, vēl ir laiks tikties ar reorganizācijai nolemto skolu direktoriem, lai viņus uzklausītu un vēlreiz izvērtētu katru gadījumu.

"Lēmums par reorganizāciju gan domē ir pieņemts, bet neviens lēmums nav akmenī iecirsts. Varbūt šīs skolas, zinot reorganizācijas plānus, ir atradušas variantus, kā, piemēram, skolu padarīt daudzfunkcionālu vai paši var piedāvāt kādu labāku modeli," teica Aldermane.

Viņa piebilda, ka šajā darbā domniekiem palīdzēs tā dēvētā skolu direktoru-padomdevēju padome, kurā izvirzīti vairāku Rīgas rajonu skolu direktori. Runājot ar pašvaldību, viņi var izteikt savus viedokļus un izvirzīt dažādus aktuālos jautājumus un ieteikumus, tostarp par skolu reformu.

"Par jebkuru jautājumu skolu direktori padomē var diskutēt, viņi ļoti labprāt runā. Tāpat uz katru sanāksmi atnāk Rīgas mērs, izklāstot būtiskākos jaunumus," skaidroja deputāte.

"Atceros vienu no pirmajām sanāksmēm, kurā kādas skolas direktors man pienāca klāt un teica "sen to vajadzēja, sen!" [veikt skolu tīkla reformu]. Kurš nezina, ka mazā skolā ir labāk, ģimeniskāk skolēnam? Tajā pašā laikā ir skolas, kas celtas ar 800 vai 1200 vietām, bet tur ir 250 skolēnu, turklāt puskilometru tālāk ir tāda pati cita skola, kurā ir līdzīga situācija. Skaidrāks par skaidru, ka tā ir absolūti zemē nosviesta nauda, nelietderīgs finanšu izmantojums. Reformas bija jāveic jau labi sen, bet laikam pārāk labi dzīvojām," sacīja Aldermane.

Viņa gan piebilda, ka skolu slēgšana ir ārkārtīgi nepopulārs lēmums, ko neatvieglo arī arguments par nepieciešamību to veikt kopējās finansiālās krīzes dēļ. "Katram cilvēkam, kura intereses kaut kādā veidā tiek aizskartas, ir niknums, lai arī viņš saprot, ka reformas ir nepieciešamas," atzina Aldermane.

Jau vēstīts, ka no 2010.gada 1.septembra saskaņā ar RD lēmumu tiks slēgta Rīgas Komercģimnāzija, Rīgas 100.vidusskola, Rīgas 16.vidusskola, Rīgas 7.internātskola un Ziepniekkalna sākumskola. Savukārt no 2011.gada 1.septembra Rīgā slēgs 99.vidusskolu.

No šā mācību gada Rīgā jau ir par desmit skolām mazāk.

Top komentāri

drakons
d
Aldermane ir veca, pieredzējusi funkcionāre. Konjunktūriste, kas līdz pēdējām pielāgosies situācijai un pat, ja lēmums būs smags vai sāpīgs, tēlos, ka nav par to atbildīga, bet, ja lēmumam būs pozitīva ietekme, leposies kā ar savu sasniegumu. Nomenklatūriste, kas tikusi pie lemšanas un tā arī nav pusgada laikā spējusi definēt, pēc kādiem prinicipiem apvieno vai likvidē skolas. Neatceros precīzi, bet kādā intervijā Aldermane teica, ka neslēgs nevienu krievu skolu, jo tās ir tik lielisks intergrācijas piemērs. Smiekli nāk, visa tā intergrācija ir viens liels teātris. Patiesībā integrācija bija labprātīgas asimilācijas mēģinājums, kas neizdevās. Tagad, kad radīta divkopienu valsts un pie varas Rīgā ir krievi, naivi gaidīt, ka krievi un valsts galvenā "integrētāja" pieņems valstiskus lēmumus un apvienos krievu skolas. Aldermane ir līdzšinējās bezsejas politikas produkts.
Milda
M
Pilnīgi piekrītu drakonam. Konjunktūriste un nomenklatūriste, kas - ja vajadzēs vicinās sarkanbaltsarkano, ja vajadzēs, laizīs zābakus kremlim...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas