Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ar krāpniecību saistīts telekomunikāciju uzņēmums sūdzas par pārgrieztiem kabeļiem

12.decembrī un 13.decembrī telekomunikāciju operatoru SIA Pronet LAT, SIA Optiline un SIA Internet Communications tīklu vairākos maģistrālajos mezglu punktos nogriezti optiskie kabeļi un nozagta daļa iekārtu, aģentūru LETA informēja šo uzņēmumu pārstāve Lina Stoļarova.

Viņa norādīja, ka minēto iemeslu dēļ daļai uzņēmumu klientu traucēta pakalpojumu pieejamība. Tāpat par minētajiem pārkāpumiem esot uzsāktas sešas krimināllietas.

SIA Optiline pērn apgrozīja 7693 eiro, bet zaudēja 28 414 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Oļegam Radčenko.

SIA Internet Communications pērn apgrozīja 16 518 eiro, bet nopelnīja 1443 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder SIA Pronets Internets, kas pērn apgrozīja 28 227 eiro un pilnībā pieder SIA Eria Baltic, kas, savukārt, pērn apgrozīja 30 344 eiro un pilnībā pieder Radčenko.

Portāls Diena.lv jau iepriekš rudenī rakstīja par Radčenko, kura uzņēmumi ar krāpnieciskām metodēm centās piesaistīt klientus. Vēstulēs, kas tika izsūtītas dažādu Rīgas rajonu iedzīvotājiem, bija apgalvots, ka saistībā ar kādu tiesas lēmumu, tiks atslēgts internets un tāpēc nepieciešams pārslēgt pakalpojumu uz kādu no vēstulē minētajām firmām. 

Savukārt novembrī uzņēmums Baltcom brīdināja par izveidotu viltus uzņēmuma mājaslapu, kurā pausts, ka uzņēmums drīzumā pārtrauks darbību. Līdzīga informācija bija atrodama uzņēmuma klientiem adresētas vēstules.

Toreiz Baltcom skaidroja, ka krāpnieciskajā mājaslapā baltcoms.lv, kas izveidota nesen, nozagts uzņēmuma oficiālās mājaslapas - baltcom.lv saturs. Vienlaikus tajā publicēta informācija, ka uzņēmums Baltcoms, ko klienti jauc ar Baltcom, pārtrauc darbību, un tādēļ tiešā veidā aicina klientus pāriet pie uzņēmuma Neolains.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Neolains nodarbojas ar kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniegšanu, un pilnībā pieder Nikolajam Kaļmukam. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 13 505 eiro, bet zaudējumi - 6347 eiro.

Kaļmukam pieder 15% kapitāldaļu arī telekomunikāciju uzņēmumā SIA Prolain, bet atlikušie 85% šī uzņēmuma kapitāldaļu pieder Radčenko, kam savukārt pilnībā pieder SIA Royal Baltica, kas reģistrējusi domēnu baltcoms.lv.

Ar Radčenko saistīta vēl virkne nelielu telekomunikāciju uzņēmumu, piemēram, SIA Simtel kura darbību elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanā uz trim gadiem, kopā ar SIA Prolain, pērnā gada sākumā pārtrauca Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Šā gada jūnijā SPRK aicināja iedzīvotājus sniegt informāciju par vairākiem komersantiem, kuri, iespējams, nodrošina elektronisko sakaru pakalpojumus vai elektronisko sakaru tīklus bez reģistrācijas paziņojuma nosūtīšanas SPRK. To vidū daudzi ar Radčenko saistīti uzņēmumi.

SPRK aicināja informēt par SIA Connect Pronet, SIA INET-PRONET, SIA IP PRONET, SIA I-Pronet, SIA LV Pronet, SIA Network Pronet, SIA Pro-net, SIA Pronet Baltic, SIA Pronet Data, SIA Pronet Voice, SIA Pronet Com, SIA Pronets IT, SIA Pronets Telekomunikācijas, SIA Pronets.lv, SIA Web Pronet, SIA Pronet, SIA Neoline Data, SIA Neoline IT, SIA Optiline Baltic, SIA Optiline Internets, SIA Optiline IT, SIA Optiline Voice, SIA Prolain Internet, SIA Prolain IT un SIA Eria Baltic.

SIA Pronet LAT pērn apgrozīja 36 834 eiro, bet zaudēja 2941 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Denisam Zaharovam.

precizēta ziņa, labots virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas