Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar multifunkcionāla sporta laukuma izveidi cer samazināt negadījumu skaitu Mežaparkā

Nākamgad Rīgas dome Mežaparkā, plāno uzsākt jauna, multifunkcionāla sporta laukuma celtniecību, ar kura izveidi cer samazināt negadījumu skaitu Mežaparka teritorijā starp gājējiem un sportistiem, trešdien žurnālistus informēja SIA Rīgas meži daļas Mežaparks vadītāja Elga Zēģele.

Laukuma izveide būs lieliska iespēja, lai uzlabotu pašreizējo plūsmu Mežaparkā starp dažāda veida sportot gribētājiem un citiem Mežaparka apmeklētājiem. Tieši tādēļ daudzfunkcionālā sporta laukuma izveide plānota visām vecuma grupām un dažādiem sporta veidiem. 

Rīgas domes Īpašuma komitejas priekšsēdētāja preses sekretāre Ilze Krūkle portālam Diena.lv stāsta, ka jaunais sporta laukums kalpos kā skrituļslidošanas trase un treks, skeitparks u.c. sporta infrastruktūras apvienojums vienuviet.

Plānots, ka skrituļslidotāji pirmie tiks pie iespējas iepazīties ar jauno sporta laukumu Mežaparkā, jo, kā atklāja Krūkle, provizoriski, jau nākamā gada vasaras beigās varētu tikt pabeigta sporta laukuma pirmā kārta. "Ja šogad projektēšana noritēs veiksmīgi un ja piešķirs finanšu līdzekļus, tad jau nākamā gada vasaras beigās varēs lietot šo skrituļošanas trasi ar skrituļošanas treku."

Laukuma būvniecības izmaksas plāno segt no pašvaldības budžeta, taču Krūkle neizslēdz arī Mežaparka apsaimniekotāja SIA Rīgas meži līdzekļu piesaisti, taču par to vēl esot pāragri spriest.

Līdz šim Mežaparks ir bijusi iecienīta vieta atpūtniekiem. Cilvēki tur bauda iespēju nesteidzīgi pastaigāties, skriet, skrituļot, kā arī neatņemama Mežaparka sastāvdaļa ir Lielā estrāde, kur notiek dziesmu un deju svētki, kā arī dažādi koncerti. Arhitektiem projekta izstrādē ir jāparedz, ka Dziesmu svētku laikā, laukuma teritorijā, ir jārod iespēja novietot svētku dalībnieku autobusus, uzsver Krūkle.

Šāds sporta laukums spētu piesaistīt ne tikai lielu apmeklētāju skaitu, bet arī veicināt iedzīvotāju interesi par dažādiem sporta veidiem. Tāpat tiek plānots sporta laukumā izvietot kafejnīcu un sporta inventāra nomas punktu.

Otrdien, 19. augustā Rīgas domes Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, kā arī SIA Rīgas meži valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš tikās Mežaparkā, kur arhitektu biroja Arhis arhitekts Helvijs Savickis prezentēja skices, kā Mežaparka Lielajā pļavā varētu izskatīties multifunkcionālais sporta laukums. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas