Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Arhitektu kolēģiju grūti pārliecināt par Tērbatas ielas pārveidošanu

Arhitekti ir pozitīvi piesardzīgi, vērtējot iespēju pārveidot Tērbatas ielu Rīgā par gājēju ielu. Uzteicama esot jebkura publiskās telpas pilnveidošana, labiekārtošana un pievēršanās kājāmgājējiem, taču līdz galam nav pārliecības, ka tieši Tērbatas iela būtu tam piemērota, izriet no Rīgas arhitekta kolēģijā spriestā, vēsta db.

lv.Kolēģijas sēdē piedalījās desmit gadus vecās idejas virzītāja Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) padomnieks Georgs Lansmanis, kas apgalvoja, ka, realizējot šo projektu, Tērbatas iela varētu ienest līdz pat 50 miljoniem latu. Savukārt arhitekts Sergejs Ņikiforovs uzdeva pretjautājumu — cik varētu izmaksāt šīs ieceres īstenošana, kas šobrīd nav skaidrs. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis pauda, ka apsveicams ir jebkurš mēģinājums dot priekšroku gājējiem un sakārtot pilsētas centru, taču prioritāte, viņaprāt, būtu dodama Vecrīgai un tās tuvākajai apkārtnei. Krasi pret ieceri izteicās profesors Jānis Krastiņš. Tā var izrādīties bezjēdzīga, jo šobrīd nav pamatojuma, lai uz Tērbatas ielu vairāk nekā līdz šim plūstu iedzīvotāji un tūristi. Lai gājēju iela funkcionētu sekmīgi, tur jābūt t.s. enkuriem — parasti tie ir iecienīti tirdzniecības centri — un attīstītai, ērtai infrastruktūrai. Matīsa tirgus diezin vai varētu būt vērtējams kā pievilkšanas objekts. Pēc profesora ieskatiem, sarežģīsies arī satiksme pilsētas centrālajā daļā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas