Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Ārkārtas sēdi par Ušakova atsaukšanu no mēra amata vadīs Kristovskis

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pēc opozīcijas deputātu pieprasījumaa sasaucis ārkārtas Rīgas domes sēdi nākamā gada 5. janvārī, kurā lemt par viņa atsaukšanu no mēra amata. Tā kā N. Ušakovs neplāno no atvaļinājuma atsaukt savu vietnieku Aināru Šleseru (SC), sēdi "visticamāk" vadīšot opozicionārs Ģirts Valdis Kristovskis (PS), apliecināja mēra preses sekretāre Anna Kononova.

„Šī būs tīri tehniska sēde. Opozīcija izmanto savas tiesības panākt lielāku atpazīstamību, taču katram skaidrs, ka koalīcijas 38 balsis ir izšķirošas pret opozīcijas 22 balsīm, un nav itin nekādas nozīmes, kas šo sēdi vada,” ir pārliecināts Nils Ušakovs.

Ārkārtas sēdi ierosināja Rīgas domes opozīcijas partiju deputāti, savācot 21 parakstu. Saskaņā ar spēkā esošu likumdošanu, ārkārtas sēde ir jāsasauc divu nedēļu laikā.

Savāktos parakstus ārkārtas sēdes sasaukšanai PS un JL iesniedza 23.decembrī. Likums "Par pašvaldībām" nosaka, ka ārkārtas sēde par mēra atbrīvošanu jāvada domes priekšsēdētāja vietniekam, bet, ja mērs vai vicemērs nevar sasaukt vai vadīt ārkārtas domes sēdi, tas jādara deputātam, kurš pirmais parakstījis iesniegumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu - tātad PS frakcijas vadītājam Ģirtam Valdim Kristovskim.

Sākotnēji domes vadība apsvēra iespēju sēdi pārcelt laikā, kad A. Šlesers atgriežas no atvaļinājuma Singapūrā. Tomēr opozīcija tam nepiekrita.

Kā ziņots, 17.decembra domes ārkārtas sēdes translācijas ierakstā dzirdams politiķu ikdienišķais sarunas stils. Šajā ierakstā vairākkārt dzirdams, ka Rīgas mērs Ušakovs, paklusām pie sevis paužot komentāru par vienu no ziņotājiem, kā arī klusā sarunā ar Šleseru izmanto necenzētu leksiku. Ierakstā arī dzirdams, kā paralēli domes sēdes vadīšanai Ušakovs ar blakus sēdošo vicemēru klusām pagūst apspriest ēdināšanas jautājumus un atklāj nezināšanu par kādu no izskatāmajiem jautājumiem.

Rīgas domes ārkārtas sēde 17.decembrī, kas sekoja lemšanai par Rīgas nākamā gada budžetu, ievilkās līdz vēlai naktij, jo opozīcijas deputāti centās izmantot iespēju debatēt par jebkuru lēmumu, radot iespaidu, ka speciāli tiek vilkts laiks, lai šādi "atmaksātu" valdošajai koalīcijai par visiem noraidītajiem budžeta priekšlikumiem.

Pēc sēdes N. Ušakovs izplatīja paziņojumu, kurā atvainojās, bet opozīcija rosināja ārkārtas sēdi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas