Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atbalsta Rīgas vēsturiskā centra transporta un mobilitātes attīstības plāna izstrādi

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja pilsētas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas transporta un mobilitātes attīstības tematiskā plānojuma izstrādi.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldība iecerējusi izstrādāt detalizētu vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas transporta infrastruktūras un mobilitātes attīstības plānojumu turpmākajiem 25 gadiem, izvērtējot esošo situāciju, tendences un attīstības iespējas.

Lai to paveiktu, tiks izpētīta faktiskās situācija, salīdzinot to ar spēkā esošajā teritorijas plānojumā paredzēto situāciju saistībā ar gājēju telpu un kustību, velotransportu un mikromobilitāti, auto, ūdens un dzelzceļa transportu.

Plāna izstrādes laikā paredzēts arī organizēt sabiedrības līdzdalības pasākumus.

Rīgas dome 2023.gada 29.jūnijā pieņēma lēmumu sākt Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma izstrādi ar mērķi veicināt pilsētas vēsturiskā centra kā UNESCO Pasaules mantojuma vietas un tā aizsardzības zonas ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu, vienlaikus veidojot dzīvotspējīgu un mūsdienu sabiedrības prasībām atbilstošu pilsētvidi.

Teritorijas plānojums būs galvenais pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā tiks noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi.

Tas nepieciešams, lai iedzīvinātu mūsdienīgas nostādnes attiecībā uz mobilitātes, publiskās ārtelpas, apbūves attīstību un veicinātu iedzīvotāju piesaisti Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijā. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, teritorijas plānojuma izstrādes procesā tiek risināta virkne uzdevumu, kas izriet no normatīvo aktu regulējuma, teritorijas plānojuma mērķiem, apkopotajiem sabiedrības viedokļiem, kā arī sabiedriskajās, profesionālajās un politiskajās diskusijās iezīmētajām aktualitātēm un ir saistīti ar dažādām pilsētbūvnieciskām tēmām - kultūras mantojumu, publisko ārtelpu, mobilitāti, vides kvalitāti, valsts un pašvaldības pakalpojumu infrastruktūru un uzņēmējdarbību.

Gala lēmums vēsturiskā centra transporta un mobilitātes attīstības plāna izstrādi būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas