Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Auditēs Rīgas satiksmes sadarbību ar Rīgas karti

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme nolēmusi piesaistīt ekspertus, kas izvērtēs uzņēmuma sadarbību ar Rīgas karti, aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes valdes loceklis Jānis Meirāns.

Rīgas karte uztur transporta e-talonu sistēmu, autostāvvietu aparātus un termināļus skolu ēdnīcās, kuros bērni pīkstina savas Rīdzinieku kartes, lai saņemtu bezmaksas pusdienas. 51% Rīgas kartes pieder Rīgas satiksmei, bet 49% - Francijas uzņēmumam Conduent Business solutions.

Meirāns pauda, ka Rīgas kartei regulāri tiek maksātas ievērojamas summas, un pārbaudes mērķis būs konstatēt, vai nav tādi izdevumi, kas nav attiecināmi uz sistēmas uzturēšanu, kā arī vai nav izveidoti kādi mākslīgi sadārdzinājumi.

Meirāns pauda, ka auditori izpētīs arī žurnālā Ir publicēto informāciju par to, ka pēdējo desmit gadu laikā norēķinos starp Rīgas satiksmi un Rīgas karti "nozaudēti" vairāk nekā 20 miljoni eiro.

"Grūti iedomāties, ka mūsu pārskaitītā nauda ir kaut kur pazudusi. Tā tas nevar un nedrīkst būt, tādēļ audita uzdevums būs konstatēt - varbūt viņu vai arī mūsu grāmatvedībā ir kādas kļūdas. Visi finanšu dati un dokumenti mums ir, tādēļ to visu pārbaudīsim," solīja valdes loceklis.

Viņš skaidroja, ka e-talonu sistēma ir ļoti specifiska un to izpētīt esot diezgan sarežģīti. Šī iemesla dēļ uzņēmums vēlas "trešās puses" viedokli, kas objektīvi spētu konstatēt izdevumu pamatotību.

Rīgas satiksmes valde cer, ka audits tiks noslēgts divu mēnešu laikā. Tuvākajā laikā iepirkumā tiks meklēts arī uzņēmums, kas pārbaudi nodrošinās.

Komentējot pašreizējās Rīgas satiksmes attiecības ar bijušo Rīgas kartes valdes locekli un aizdomās par korupciju turēto Aleksandru Brandavu, Meirāns sacīja, ka ar viņu nekādas saistības uzņēmumam vairs nav. "No amata Rīgas satiksmē mēs viņu atlaidām, bet no Rīgas kartes viņš aizgāja pats. Mums vairs nav pamata un arī vēlmes ar viņu runāt. Rīgas karte ir liels uzņēmums un visas pārbaudes par, piemēram, maksājumu nesakritību mēs varam veikt, jo visi finanšu dokumenti mums ir. Viņa iesaiste būtu pilnīgi lieka," sacīja Meirāns.

To, kuru personu amatam Rīgas kartes valdē uzņēmums varētu virzīt Brandava vietā, Meirāns neatklāja, taču varianti esot vairāki.

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Dievīc lai nogrābstās! Pētīšot, audītu rīkošot! Tur tikai viens darījums iespējams - visas grāmatvedības dokumentu arests un tad pētīt. Skolotāju, kura pārkāpa klusēšanas pienākumu, arestēja nekavējoties, desmitiem miljonu zādzību ar baltiem cimdiem tikai apgrābstīs!
Kuzja un Muris
K
Šī sadarbība nav jāauditē, bet jāizmeklē vai nav izdarītas kriminālas darbības. Un jāizvērtē saimnieka Ušakova atbildība par bezdarbību.
Schuzman
S
protams ar brandavu vairs nerunās , jo viņš zin kuram nesis smagās naudas kules....nu vienreizēji forši , visu iezīmēja ar dakšām ūdenī? vai tiešām knabis apdirs*sies un nemeklēs laupītajus išakovu un māsteru 20?...izskatās ja sāks runāt brandavs , bemķens un mārtinzons, var sabrukt nozagtā valsts sistēma , kuru stūrējuši rīdzenes figuranti un gubčeka LPSR
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas